Ana Sayfa » Etiket arşivi: sahur (sayfa 4)

Etiket arşivi: sahur

Baharatlı Tavuk Köftesi

Baharatlı Tavuk Köftesi İçin Malzemeler 500 gram tavuk kıyması 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Çeyrek çay kaşığı dövülmüş karanfil Çeyrek çay kaşığı toz kişniş Çeyrek çay …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası İçin Malzemeler 5 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet et suyu tableti yada 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı krema 2 adet defne yaprağı Tuz Karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 2 adet tost ekmeği (8 kişilik) Soğan Çorbası Hazırlanışı Soğanları tereyağında  ve …

Devamını oku »

Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Vişneli Anneanne Kurabiyesi İçin Malzemeler: 450 gram un 125 gram pudra şekeri 150 gram margarin veya tereyağı 3 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya Vişne taneleri 1 adet yumurtanın akı (2 Tepsi İçin)  Vişneli Anneanne Kurabiyesi Hazırlanışı: Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına veya mutfak robotunun yoğurma aparatına aktarın. …

Devamını oku »

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe İçin Malzemeler Kek İçin: 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 4 su bardağı soğuk süt 5 yemek kaşığı toz şeker 200 ml. krema Frambuaz Sos İçin: 1 su bardağı frambuaz 1 çay bardağı toz şeker …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler 1 kilo kemer patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet çarliston biber 2 adet büyük domates Yarım su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı zeytinyağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı …

Devamını oku »

Soğuk Biber Çorbası

Soğuk Biber Çorbası İçin Malzemeler 1 kilo kırmızı dolmalık biber 1 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı küp doğranmış domates 2 diş sarımsak 3 sap taze soğan 3-4 sap taze nane 1 küçük kase haşlanmış nohut 100 gram salatalık 2 çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet limonun suyu (4 Kişilik) Soğuk Biber Çorbası Hazırlanışı Biberleri uzunlamasına dörde kesip …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik)  Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …

Devamını oku »

Kabak Cacığı

Kabak Cacığı İçin Malzemeler:  2 adet orta boy kabak 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım demet  dereotu Tuz, pul biber (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan …

Devamını oku »

Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.  Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın.  …

Devamını oku »

İftar Ve Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan ayında uzun saatler boyunca oruç tutulması, sahura kalkma durumu beslenme alışkanlıklarında önemli değişikliklere neden oluyor. Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi’ne konuşan uzmanlar, Ramazan ayında iftar ve sahur arasında bir ara öğün, tüketimine ve iftardan sonra fiziksel aktiviteye dikkat çekiyor. “Oruç tutmak kanda yağ oranını düşürüyor” Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, “Sindirim sistemi dinlenmekte olduğu için, vücutta diğer organların …

Devamını oku »