Malzemeler 2 su bardağı kepekli ince bulgur 3 çorba kaşığı un 2 su bardağı sıcak su 10 adet kayısı 100 gram keçi peyniri 3 diş sarımsak 1 adet soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı tarhun otu 1 çorba kaşığı nane Pul biber Tuz Hazırlanışı Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün, üzerini kapatın …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ramazan Yemekleri
Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği
Malzemeler: 8 adet Girit kabağı (koyu yeşil) 16 diş sarımsak 8 adet dikdörtgen şekilde dilimlenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su İsteğe göre çeşitli baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, dereotu) Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra enine ikiye kesin. Sarımsakları diş diş içine yerleştirip isteğe göre baharatlarla tatlandırın. Kabakların üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin. Zeytinyağını …
Devamını oku »Vişneli Sıkma Köfte
Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 100 gram kuru veya taze vişne 1 adet soğan 1 adet yumurta akı 3 çorba kaşığı un Reyhan Tuz Karabiber Kimyon Sosu İçin: 3 adet domates 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Sıvı yağ Tuz Karabiber Hazırlanışı: İnce bulguru karıştırma kabına alarak üzerine sıcak su verip streç …
Devamını oku »