Ana Sayfa » Haber Turu » Mantarlı Ispanak

Mantarlı Ispanak

2489Malzemeler

1 kilo ayıklanmış yıkanmış ıspanak.

250 gram haşlanmış doğranmış mantar

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı beyaz un

3 adet taze soğan

100 ml. çiğ krema

1 çay kaşığı deniz tuzu

1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Bir tava içerisine sıvı yağı ilave edin, mantarları, taze soğanı ve çiğ kremayı ekleyerek 10 dakika pişirin.

Bu arada başka bir tencereyi ocağa koyup boş olarak ısıtın. Kızmış olan tencereye ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan ıspanaklara sütün içine koyup karıştırdığınız beyaz unu yavaş yavaş yedirin. Tuzunu ayarlayın. Bir tavada kavurduğunuz mantarları da ıspanağın olduğu tencereye ilave edin. Bu şekilde karışımı  sütünü çekene kadar kavurun. 3 – 5 dakika dinlendirdik den sonra servis aşamasına geçin.

OKU ➤  “Zonguldak Lezzet Atölyesi” İzmir Travel Turkey Fuarı’nda tanıtıldı

Tavsiye

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler 1 kilo kemer patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir