Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ramazan ayı (sayfa 9)

Etiket arşivi: Ramazan ayı

Ramazan Ayının 5 Kurtarıcı Besini

Gündüzlerin uzamasıyla birlikte Ramazan ayında oruç süresince aç kalınan zamanın artması, bireyin iftarda yeme atakları yaşamasına sebep olabilir. Bunun sonucunda da, Ramazan ayı sonrasında kilo artışı yaşanabilir.  Diyetisyen Emre Uzun, Ramazan’da kilo almadan nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatırken, 5 kurtarıcı besinin sırlarını anlatıyor. Normal koşullarda bireylerin beslenme programında 3-4 öğün yer alırken, bu miktar Ramazan ayında 2 öğüne düşer; güneşin doğuşundan …

Devamını oku »

Sahurda Süt İçerek Tok Kalın

Uzmanlar, sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan dönemini en sağlıklı şekilde geçirmek için sahurda süt içilmesini öneriyor. Ramazan ayıyla birlikte sağlıklı beslenme konusuna dikkat çeken uzmanlar, oruç tutanların mutlaka sahura kalkmalarını öneriyor. Uzmanlar ayrıca, sahurun açlık süresini kısaltacağını ve içilen 1 bardak süt ile bu sürenin daha da uzatılmasının mümkün olduğunu vurguluyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme …

Devamını oku »

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Ramazan ayında Zeynel’de birbirinden farklı tatlı seçeneğini birarada bulabileceğiniz bir adres.  Özellikle de “Ben tam sütlü tatlı insanıyım” diyorsanız Zeynel’de seçenek bol. ‘Lezzet Sefası’ bunlardan biri. Sakızlı muhallebinin, kedi dilleri ve çikolata sosunun uyumlu bir birliktelik oluşturduğu Lezzet Sefası, bir çok Zeynel müdaviminin favori tatlısı. Mekanın özel sütlü tatlılarından biri de ‘Süt Pembe’…Özellikle de diyet yapan ve hafif bir tatlı …

Devamını oku »

Oruç Tutarken Kilo Almamak,  Hatta Zayıflamak Mümkün

Ramazan ayı, genellikle kilo alınan bir dönemdir. Oysa oruç tutarken, sağlıklı beslenerek, kilo almak yerine, kilo vermek de mümkündür. Medistate Kavacık Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Hatice Ökten, sağlıklı bir beslenme programıyla elde edilecekleri sıralıyor: Kilo almamanız, Vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri tüketmeniz, İftar sonrası yaşanılan halsizliğin önüne geçmeniz, Kilo vermeniz mümkün. Sağlıklı Bir İftar İçin İpuçları: Yemeği yavaş yemek çok …

Devamını oku »

Oruç Tutarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ramazan ayında iftar ve sahur sofraları normal günlere göre daha zengin ve kalori yönünden ağır olduğundan; beslenme alışkanlıkları değişikliğe uğruyor. Ramazan ayında, hazımsızlık, gaz ve şişkinlik problemlerinin dışında, kilo sorunu ile karşılaşmamak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Memorial Hizmet Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aysu Aydın, uzun ve sıcak günlere denk gelen Ramazan ayında sağlıklı kalmak için doğru …

Devamını oku »

Toyga Çorbası

Toyga Çorbası İçin Malzemeler: Yarım çay bardağı göce (buğday) Yarım çay bardağı nohut 2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme) 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü …

Devamını oku »

Anne Çorbası: Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler: 1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk Birkaç dal kereviz sapı 1-2 adet havuç 1 adet soğan Su Hazırlanışı: Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu …

Devamını oku »

Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da

Yıllardır süregelen uzmanlığı ile etseverlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Nesilden nesile aktarılan, Anadolu’nun kültürel mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan’da Günaydın Kebap Restoranları ve Köfte&Döner Şubeleri eşsiz sunumu ile iftar sofralarını renklendiriyor. Antep peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, kaymak gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. Haşlama …

Devamını oku »

Sofra London’dan Ramazan Ayına Özel Lezzetler

Sofra London, Ramazan ayı boyunca misafirlerini iki farklı iftar menüsü ile karşılıyor.  Londra’da Türk kültürünü ve mutfağını dünyaya tanıtan, Michelin Guide tarafından tavsiye edilen dünyanın ilk ve tek Türk restoranı Sofra London, Ramazan ayı süresince Modern Türk mutfağından çok özel tatların özenle bir araya getirildiği iftar menülerini misafirleri ile buluşturuyor. Sofra London, Ramazan ayı boyunca misafirlerine iki farklı iftar menüsü sunuyor: …

Devamını oku »

Peynirli Zarf Börek  

Peynirli Zarf Börek İçin Malzemeler; 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 250 gram yumuşak margarin 1 çorba kaşığı sirke 4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kase beyaz peynir Yarım demet dereotu Üzeri için: 2 adet yumurtanın sarısı Çörekotu, susam veya haşhaş (1 tepsi için)  Hazırlanışı: Böreğin harcı için …

Devamını oku »