Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ramazan ayı (sayfa 5)

Etiket arşivi: Ramazan ayı

Aila’da Otantik Bir İftar…

Aila’da Otantik Bir İftar...

Aila’da Otantik Bir İftar… Otantik Türk lezzetlerinin yeniden keşfedildiği restoran Aila, zengin menüsü ve canlı fasılıyla Ramazan ayının en keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan ve ister iç mekanda ister bahçede iftar keyfi sunan Aila’nın menüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, …

Devamını oku »

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »

Naneli Ayran

naneli ayran

Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’…

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’...

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’… Bu seneki Ramazan menüsünde, odun ateşinde pişen “yaprak döner”inden, kendine has “dana lokum” ve eşsiz “zırh kebabı”na kadar geniş yelpazede verecek olan Mihver Et & Kebap, misafirlerini en güzel şekilde ağırlamayı hedefliyor… İstanbul Bayrampaşa’da, yeşilliklerle dolu Türkiye’nin en büyük doğal parkı içinde yer alan Mihver Et & Kebap, doğayla baş başa göl manzaralı …

Devamını oku »

Ege otları şifa deposu

Ege otları şifa deposu Diyetisyen Fatma Baysal, Ege Bölgesi’nde yetişen C vitamini, magnezyum, çinko gibi vitamin ve minerallerce yüksek değerlere sahip otların birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ifade etti. Ege Bölgesinde yetişen ve yenilen birçok ot çeşidinin bulunduğunu söyleyen Medicalpark İzmir Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, ilkbahar aylarının bu otların en bol, en taze ve en lezzetli olduğu dönem olduğunu belirterek, “Sarmaşık, …

Devamını oku »

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI! ALERJİK RİNİTİ ÖNLEMENİN 5 YOLU Bahar mevsimini ve beraberinde getirdiği ılık havaları karşıladık. Isınan havalarla birlikte sokaklarda, parklarda ve bahçelerde geçirilen süre de arttı. Tabii bu durum da bazı alerjik problemlerin yaşanmasına yol açtı. Bilhassa etrafa yayılan bitki polenleri, başta çocuklar ve alerjik rinit hastaları olmak üzere birçok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Bu polenlerin havaya …

Devamını oku »

Azı karar, çoğu zarar!

RAMAZAN’IN 3 SİMGESİ  Güllacı, hurması, pidesi… Onlar Ramazan’ın simgesi haline gelmiş, üç lezzeti… “Ramazan hiç onlarsız olur mu?” denilenleri… Bu üç simge, lezzetlerinin yanı sıra masum görüntüleriyle de öne çıktığından, kişi hiç farkına varmadan gereğinden fazla tüketebiliyor; farkına varsa bile “Nasıl olsa yılda bir ay yiyeceğim, bir şey olmaz” diyerek zararlarını göz ardı edebiliyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte sağlığımıza zarar vermeden oruç tutmak için besin tercihlerinde çok daha dikkatli olmak gerekiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, vücudun bu değişikliklere uyum sağlaması için sağlıklı beslenme önerilerine mutlaka dikkat edilerek oruç tutulması gerektiğini söyledi. Ramazan ayında besin tüketim saatlerinin kısıtlığı …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISINDAN KORUNMANIN YOLLARI

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISINDAN KORUNMANIN YOLLARI

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISINDAN KORUNMANIN YOLLARI Beslenme düzeninin değişmesi, uykusuzluk, uzun süre aç ve susuz kalınması gibi birçok neden Ramazan ayında baş ağrılarını tetikleyebiliyor. Ramazan’da baş ağrılarını önlemek için başta tetikleyici gıdalardan uzak durmak ve bir dizi koruyucu önlem almak gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hayal Ergin Toktaş, Ramazan’da baş ağrılarını önlemenin yolları hakkında bilgi verdi. Ramazan’da …

Devamını oku »

UN

UN Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, buğdaya karşı açılan savaşa karşı çıkıyor ve Anadolu topraklarındaki atalık buğdaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekiyor. Üstkanat, buğdayı zehir olarak nitelendirip yerine bulgur yenmesi gerektiğini söyleyenlere bulgurun buğday kırığı olduğunu hatırlatarak meselenin buğday değil, buğday seçimi olması gerektiğinin altını çiziyor. Neolitik çağdan bugüne kadar gelerek unun tarihini anlattığı son kitabı Un’da Üstkanat, …

Devamını oku »