Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ramazan ayı (sayfa 4)

Etiket arşivi: Ramazan ayı

Çayırlı

Çayırlı

Çayırlı (4 Kişilik)   Çayırlı Malzemeler: 1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından) 1 adet büyük kıvırcık marul 1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak 2 çorba kaşığı biber salçası Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin …

Devamını oku »

Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası

Ramazan Geldi Hoş Geldi Çocukluğumun en sevdiğim ayı Ramazan geldi hoş geldi. Büyük şehir hayatının hengamesi içerisinde eskisi gibi aile iftarları yapamasak da, bu ay ki menümü ben çocukken en çok sevdiğim iftar yemeklerinden oluşturdum. Kendimden bir şeyler katmadan da yapamadığım için, Türk mutfağının baş tacı kadayıf tatlısına da kendimce bir dokunuş yaptım Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası (4 Kişilik) …

Devamını oku »

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek (4 Kişilik) Hazırlık Süresi: 1 saat  Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 350 gram kuzu eti 6 bardak su Tereyağı Pul biber Kaya tuzu Hazırlanışı: Kinoayı tel bir süzgeçte iyice ovarak, çok iyi yıkayın. Kinoa ve etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip 45 dakika pişirin. Piştiği zaman etlerin yarısını bir kenara ayırın, kinoalı etin suyunu süzün ve …

Devamını oku »

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası (4 Kişilik)   Hazırlık Süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika   Malzemeler: 2 adet orta boy kırmızı patates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 diş sarımsak 2 avuç pazı yaprağı 1 adet …

Devamını oku »

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü   Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz.   Bade’nin Şekeri kimdir? 5,5 yaşındaki Bade’nin annesidir. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Sıla Alkan, 2014 yılında kızının Tip 1 Diyabet teşhisi konulmasının ardından kızı için hazırladığı tarifleri paylaşmak adına …

Devamını oku »

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…  Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin…   Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı     Ramazan ayında …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN

Oruç Tutarken Sağlığınızı Ve Formunuzu Koruyun

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN Uzun yaz günlerine rastlayan Ramazan ayında hastalıklara yakalanmamak ve fazla kilolardan kurtulmak için iftar ve sahur öğünlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Açlık, susuzluk, bitkinlik şikayetlerini en aza indirmenin, düşük ve yüksek tansiyonu önlemenin, sindirim sistemi problemlerinin oluşmasını engellemenin yolu ölçülü ve dengeli beslenmekten geçiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili görüşlerini dergimize anlattı.   Emine YÜZBAŞIOĞLU Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın!

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın! İstanbul Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl, ciddi kalp hastalığı olan hastaları oruç tutmamaları konusunda uyardı. Özellikle, kalp yetersizliği, kalp fonksiyonları bozulmuş ve ritim bozuklukları olan, diyabeti olan, böbrek yetersizliğinin de eşlik ettiği kalp hastalarına orucu önermediklerini aktaran Bingöl, “Daha hafif derece kalp hastalığı olan hastalarımıza da sahurda ve iftarda da dengeli ve hafif …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »

Hoş geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

Hoş geldin pide arası pastırma   Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte…   Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …

Devamını oku »