Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ramazan ayı (sayfa 3)

Etiket arşivi: Ramazan ayı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan   Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, Ramazan ayında halsizlik, yorgunluk ve sinirlilik halini en aza indirmek için beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaştı. Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gelmektedir. Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye …

Devamını oku »

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ SALATALIK VE KARPUZ Sıcak havaların yaşandığı Ramazan’ın ortasına geldiğimiz şu günlerde oruç tutanları en çok zorlayan şey vücudun susuz kalması. Bunu önlemenin yolu ise iftar ve sahur sofralarında tüketeceğimiz besinleri iyi seçmekten geçiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi Uzman Diyetisyeni Olcay Barış, salatalık ve karpuzun tam da bu noktada çok etkili olduklarını anlatarak, önemli bilgiler …

Devamını oku »

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi Ustası tarafından yapılıp odun ateşinde pişen mis gibi pidenin yeri ayrı olsa da, siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz. Ramazan Pidesi (1 Adet)   Malzemeler: Hamuru için: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su …

Devamını oku »

BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI?

BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte botoks ve dolgu gibi enjeksiyonlu medikal estetik uygulamaların orucu bozup bozmadığı merak konusu oldu. Kendi konusunda uzman ve yetkili kişilerin bu konudaki kararı, vücut içerisine enjekte yoluyla yapılan işlemlerin orucu bozduğu yönünde. Ay boyunca bakımına devam etmek isteyen kişilere ise birçok alternatif yöntem sunuluyor. Bakımına düşkün ve medikal …

Devamını oku »

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma (4 Kişilik)   Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler 200 gram hurma 1 adet elma 1 adet armut 50 gram ceviz içi 1 tatlı kaşığı esmer şeker Vanilya Sos İçin: 1 paket manda kaymağı 2 adet çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan …

Devamını oku »

Limonlu Ballı Şerbet

Limonlu Ballı Şerbet

Limonlu Ballı Şerbet (4 Kişilik)   Limonlu Ballı Şerbet Malzemeler 8 adet limon 450 gram toz şeker 4 litre su 5 yemek kaşığı bal 5 adet karanfil Yarım dal taze nane 1-2 dal adaçayı Limonlu Ballı Şerbet Hazırlanışı Limonların kabuklarını beyazlara inmeyecek şekilde rendeleyin. Daha sonra sularını sıkın. Oluşan limon kabuğu ve limon suyu karışımına su hariç kalan malzemeleri ekleyin …

Devamını oku »

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer tuttuğunun altını çizerek bu üç ana yiyecek için sağlıklı tarifler vermeyi de ihmal etmedi. NOHUTLU HAFİF ÇORBA Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 litre su 200 ml süt 1 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş kadar sarımsak Yarım çay …

Devamını oku »

Oruç İle Bedeninizi De Güçlendirebilirsiniz

Oruç İle Bedeninizi De Güçlendirebilirsiniz Ramazan ayında oruç tutmak manevi anlamının yanı sıra bilimsel açıdan kanıtlanmış olan bedene olumlu katkılarıyla da önemli bir zaman dilimidir. Diyetisyen Emre Uzun, iftar ve sahurda hem uzak durulması hem de vazgeçilmemesi gereken beşer besinin yanı sıra iftara ve sahura en uygun menü önerilerini paylaştı. Emre Uzun, iftar ve sahurda sağlığı koruyacak çok özel tarifler …

Devamını oku »

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik)   Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …

Devamını oku »