Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası
Soğuk Ayran Çorbası

Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası

Ramazan Geldi Hoş Geldi

Çocukluğumun en sevdiğim ayı Ramazan geldi hoş geldi. Büyük şehir hayatının hengamesi içerisinde eskisi gibi aile iftarları yapamasak da, bu ay ki menümü ben çocukken en çok sevdiğim iftar yemeklerinden oluşturdum. Kendimden bir şeyler katmadan da yapamadığım için, Türk mutfağının baş tacı kadayıf tatlısına da kendimce bir dokunuş yaptım

Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

500 gram yoğurt

5 su bardağı su

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday

1 adet salatalık

3-4 adet turp

5-10 adet yeşil erik

Birkaç dal fesleğen

Tuz

Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası

Hazırlanışı:

Yoğurdun kaymağını ayırıp ince delikli bir süzgeçten geçirin. Su ve tuz ile birlikte iyice karıştırarak ayran haline getirin. Haşlanmış nohut ile buğdayı da ilave edin. Karıştırıp servis kasesine aktarın. Üzerine kabukları ile incecik doğranmış salatalığı, ince ince doğranmış yeşil erikleri ve ince doğranmış turpları ekleyin. Taze fesleğen ile süsleyip soğuk servis edin.

OKU ➤  Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir