Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, kaliteli ve sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken 5 önemli noktayı açıkladı. Ramazan’da dikkat edilecek en önemli husus fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmemektir diyen Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken 5 …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ramazan ayı
Armut Kompostosu
Armut Kompostosu İçin Malzemeler: 16 adet küçük armut 7-8 su bardağı su 4 çay bardağı toz şeker 4 adet karanfil tanesi 100 gram loğusa şekeri 1 limonun suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı: Armutların saplarını kesmeden kabuklarını soyun. Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker, limon suyu ve tane karanfilleri ilave edin. Armutları yumuşayana dek …
Devamını oku »Katmer Tatlısı (Kahiye)
Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik) Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …
Devamını oku »Ramazan Ayı İçin Bitki Çayı Tavsiyeleri
Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, Ramazan dönemi yaklaşırken bitki çayı tavsiyelerinde bulunuyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, Ramazan’da iftar ve sahur yemeklerinden sonra sindirim sistemi rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı olarak, bitki çayı karışımlarını öneriyor. Bitki çayı karışımlarının sindirim sistemini rahatlatmakla birlikte vücudun sıvı ihtiyacını da karşılayacağını belirten Sezik, açıkta satılan bitkilerin alınmaması konusunda da tüketicileri …
Devamını oku »Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …
Devamını oku »Pakmaya’dan Ramazan Ayına Özel Tarifler
Yeni ürünleriyle Ramazan ayına pratik tarifler ile girmeye hazırlanan Pakmaya, kadınların mutfaktaki en değerli yardımcısı. 3 yıl önce girdiği pişirme ve toz tatlı pazarındaki başarısını geleneksel lezzetteki Türk tatlıları ile taçlandıran Pakmaya, ürünleri ile tüketicilerin ilgi odağı haline geldi. Geliştirdiği ürünler ile mutfakların vazgeçilmezi olan Pakmaya, yüzde 100 Türk sermayesi olarak girdiği Türk tatlıları pazarında liderliğe oynuyor. Ramazan’da hangi tatlıyı …
Devamını oku »Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da
Et severlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Tulum peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, tereyağ gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. İçli köfteden Antep patlıcan dolmaya, paçanga böreğinden zeytinyağlı karalahana dolmasına pek çok yöresel tat ana yemeklere geçmeden önce hem göze hem damağa hitap ediyor. Günaydın’ın kendine …
Devamını oku »