Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı çorbası için; 5 su bardağı mantı suyunu, bir tencereye alın. 2 su bardağı kadar şehriye ilave edin ve az tereyağı ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kulakaşı suyuna şehriye çorbanız da hazır. Servis ederken, üzerine mantı için hazırladığınız tereyağlı sostan ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun…
Devamını oku »Etiket arşivi: Mantı
Sinop Mantı
Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı Tarifi Kayseri Mantısı İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su 4,5 su bardağı un Kıymalı İç Malzemesi: 300 gram az yağlı kıyma 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı reyhan 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz Sosu İçin: 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet yeşil sivri biber …
Devamını oku »Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı
Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı Tarifi Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 adet yumurta 1,5 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım paket yaş maya 4 su bardağı un Tuz İç Malzemesi: 100 gram tatlı lor peyniri 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 5-6 adet mantar 50 gram tulum peyniri Sosu İçin: …
Devamını oku »Tarhana Mantısı
Tarhana Mantısı Tarhana Mantısı için Malzemeler: Yarım su bardağı ılık su 1 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük boy yumurta 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 2,5-3 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz tarhana İç Malzemesi İçin: 1 adet sivri biber 150 gram ufalanmış köy peyniri …
Devamını oku »Özbek Mantısı
Özbek Mantısı İçin Gerekli Malzemeler 300 gram un 2 bardak su 2 çay kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz İç malzeme: 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan 1 bardak su 350 gram yağsız kıyma (4 Kişilik) Özbek Mantısı Hazırlanışı Yufka içinde et parçacıkları ve özel şekillendirilmiş görüntüsü …
Devamını oku »Fırında Mantı Video
Fırında Mantı Tarifi İçin Malzemeler ; Fırında Mantı Hamuru İçin ; 1 su bardağı süt Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz Fırında Mantı İçi İçin ; 250 gr. kıyma 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Fırında Mantı Üzeri İçin ; 1 ase yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Nane 2 su …
Devamını oku »Çıtır Mantı
Çıtır Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: >2 adet yumurta >500 gram un >Tuz İçi İçin: >250 gram kıyma >1 adet kuru soğan >Tuz >Karabiber >Pul biber >Sıvı yağ (kızartmak için) >Süzme yoğurt Çıtır Mantı Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile mantı hamurunuzu kulak memesinden biraz sert olarak yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırın. Dinlenmiş hamuru iyice açın. Bardakla …
Devamını oku »