Ana Sayfa » Etiket arşivi: kek (sayfa 2)

Etiket arşivi: kek

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »

ÇOCUĞUNUZUN SLOGANI “YEMEK, GÜNEŞ, UYKU” OLSUN!

ÇOCUĞUNUZUN SLOGANI “YEMEK, GÜNEŞ, UYKU” OLSUN! DENİZ – KUM YERİNE, TABLET – PC TATİLİ YAPTIRMAYIN Yaz tatili denilince akla ilk gelen deniz tatilidir. Deniz tatilinin vazgeçilmez unsurları ise deniz-havuz, kum ve güneştir. Deniz kirliliği ve güneşin zararlı ışınları, zaman zaman çocuklarda bir takım hastalıklar ortaya çıkarabilir. Ancak faydaları da yadsınamaz. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı …

Devamını oku »

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI! ALERJİK RİNİTİ ÖNLEMENİN 5 YOLU Bahar mevsimini ve beraberinde getirdiği ılık havaları karşıladık. Isınan havalarla birlikte sokaklarda, parklarda ve bahçelerde geçirilen süre de arttı. Tabii bu durum da bazı alerjik problemlerin yaşanmasına yol açtı. Bilhassa etrafa yayılan bitki polenleri, başta çocuklar ve alerjik rinit hastaları olmak üzere birçok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Bu polenlerin havaya …

Devamını oku »

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte sağlığımıza zarar vermeden oruç tutmak için besin tercihlerinde çok daha dikkatli olmak gerekiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, vücudun bu değişikliklere uyum sağlaması için sağlıklı beslenme önerilerine mutlaka dikkat edilerek oruç tutulması gerektiğini söyledi. Ramazan ayında besin tüketim saatlerinin kısıtlığı …

Devamını oku »

Burvita (Pekmezli Kek)

Burvita (Pekmezli Kek) (6 Kişilik)   Malzemeler: 2 su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 küçük kase ceviz içi Üzeri İçin: 3 yemek kaşığı fındık yağı Hazırlanışı: Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Kek Yapmanın Püf Noktaları

Brownie

Kek yapmak bir sanattır. Her insan kek yaparken sonucun ne olacağını bilemez. Bazen keklerimiz bisküvi kadar ince kalır pişmemiş veya piştikten sonra sönebilir… Tüm bu yanılgılar ve aksiliklerden kurtulmak için bakın nelere dikkat etmeliyiz? İşte kek pişirmenin – kek yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. Kek yapmak için öncelikle araç, gereç ve malzemelerin hazır olması gerekir. Kek yapmak için gereken …

Devamını oku »

Muzlu Kek

Muzlu Kek Tarifi Muzlu Kek İçin Malzemeler 2,5 su bardağı Un 2 adet Muz 1/2 su bardağı Süt 2 adet Yumurta 1/2 su bardağı Esmer Şeker 1 çay kaşığı Kabartma Tozu 1/2 su bardağı Sıvıyağ 1 tatlı kaşığı Tarçın Tuz

Devamını oku »

Cevizli Kek Video

  Cevizli Kek İçin Malzemeler; 2 su bar Un 1 su bar dövülmüş Ceviz 1 çay bar Sıvıyağ 1,5 su bar Şeker 2 çay bar Su 3 adet Yumurta 1 paket Vanilya 1 paket Kabartma Tozu  

Devamını oku »

Trabzon Hurmalı Kek

Neden mevsimine uygun beslenmemiz gerektiğini anlatan bir yazı okudum. Yazının bir bölümünde şöyle bir bilgi veriliyor: “Mesela kereviz, toprağın altında yetiştiği için kışın dondurucu soğuğuna bile direnip var olabilir. Yapısında kış soğuğuna direnmesini sağlayan vitaminler, mineraller barındırır. Kışın kereviz yediğimizde biz de bu vitaminleri alır ve soğuğa karşı dirençli oluruz.” Bu durum tabi ki bütün kış sebzeleri için geçerli ama …

Devamını oku »

İki Renkli Kek Video

İki Renkli Kek İçin Malzemeler; 3 su bar Un 3 adet Yumurta 1 su bar Süt 2 çorba kaşığı Kakao 1,5 su bar Şeker 1 paket Kabartma Tozu 1 paket Vanilya  

Devamını oku »