Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı Ömer AKALIN (4 Kişilik) Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri İçin: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba …
Devamını oku »Etiket arşivi: kek
Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek
Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram fıstık ezmesi 200 gram toz şeker 100 gram un 100 gram bitter çikolata 50 gram sütlü çikolata 1 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı: Fıstık ezmesini, kakaoyu ve çikolataları benmari usulü eritin. Ilındıktan sonra üzerine şekeri ekleyip spatula ile karşıtırın. Teker teker yumurtaları ilave …
Devamını oku »ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER
ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli ve sıra dışı kahve dükkanları açılmaya başladı. Kendilerine “Üçüncü Nesil” ya da “Üçüncü Dalga Kahveci (Third Wave Coffee Roastery)” diyorlar. Onlardan bahsetmek istiyorum bu ay sizlere. Şu aralar özellikli kahve modasında son noktalar. Üçüncü nesil denen bu kafelerde çalışan baristalar da özellikli, dövmeli protest stilli …
Devamını oku »Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…
Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli… Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin… Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı Ramazan ayında oruç …
Devamını oku »Karadut Kompostosu
Karadut Kompostosu (6 Kişilik) Karadut Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı karadut 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz karadutları ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğuk …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı
Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …
Devamını oku »Limonlu Ballı Şerbet
Limonlu Ballı Şerbet (4 Kişilik) Limonlu Ballı Şerbet Malzemeler 8 adet limon 450 gram toz şeker 4 litre su 5 yemek kaşığı bal 5 adet karanfil Yarım dal taze nane 1-2 dal adaçayı Limonlu Ballı Şerbet Hazırlanışı Limonların kabuklarını beyazlara inmeyecek şekilde rendeleyin. Daha sonra sularını sıkın. Oluşan limon kabuğu ve limon suyu karışımına su hariç kalan malzemeleri ekleyin …
Devamını oku »AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT!
AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT! İyotun besinsel önemi tiroit bezinin metabolizmasında rol almasından kaynaklanmaktadır. Günümüzde iyotlu su, tuz ve ekmek kullanımı sayesinde iyot yetersizliği nadiren görülür. Bununla birlikte, iyot eksikliği ülkemizin belirli bölgelerinde halen önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. İyot eksikliği, tüm dünyada en yaygın mikro besin yetersizliği nedenleri arasındadır. İyot yetersizliği zeka …
Devamını oku »Hoş geldin Ramazan
Hoş geldin pide arası pastırma Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte… Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …
Devamını oku »Aila’da Otantik Bir İftar…
Aila’da Otantik Bir İftar… Otantik Türk lezzetlerinin yeniden keşfedildiği restoran Aila, zengin menüsü ve canlı fasılıyla Ramazan ayının en keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan ve ister iç mekanda ister bahçede iftar keyfi sunan Aila’nın menüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, …
Devamını oku »