Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı Ömer AKALIN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
100 gram tereyağı
100 gram toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
150 gram un
1 çay bardağı süt
2 adet siyah incir
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
100 gram labne
1 çorba kaşığı pudra şekeri
3-4 adet siyah incir
1 çorba kaşığı esmer toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Üzeri için; Labne ile pudra şekerini iyice çırpın. Karışımı buzdolabında bekletin.
Yağ ve şekeri mikser yardımı ile 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek birkaç dakika daha çırpın. Bir tutam tuzu, elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp sütü ilave edin. En son küp doğranmış incirleri ekleyin. Özenle karıştırın. Hamuru yağlanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Üzeri için; İncirleri dört eşit parçaya kesin. Şeker ve tarçınla hafif karamelize edin. Keki yuvarlak bir kalıpla kesin. Üzerine spatula yardımı ile labneli karışımdan ince bir tabaka halinde sürün. Karamelize incirlerle süsleyip servis yapın.