Ana Sayfa » Etiket arşivi: kahvaltı (sayfa 2)

Etiket arşivi: kahvaltı

Kalbur Et Restaurant’ta kahvaltı denediniz mi?

Kalbur Et Restaurant’ta kahvaltı Et ve kebap çeşitleri konusunda namını bildiğimiz Kalbur Et Restaurant’ın hafta sonu yöresel kahvaltı konseptine ise gerçekten diyecek söz yok! Peki  Kalbur Et Restaurant’ta kahvaltıyı denediniz mi? İstanbul Ümraniye’de hizmet veren Kalbur Et Restaurant’ta özellikle et yemekleri, servis ve mekanın mimarisi dikkatimizi çekiyor. Dakika 1 gol 1, personelin samimi, güler yüzlü ve işinin erbabı olduğu gözümüzden …

Devamını oku »

Sosisli Börek Tarifi

Sosisli Börek Malzemeleri Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) Çörekotu 300 gram sosis Aldığı kadar un Sosisli Börek Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Açtığınız yufkayı üçgen şeklinde …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Bruschetta Tarifi

Keçi Peynirli Bruschetta Malzemeleri: Baget ekmeği 100 gram keçi peyniri Birkaç dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin Taze kekik Zeytinyağı Keçi Peynirli Bruschetta Hazırlanışı: Baget ekmeğini ince dilimler halinde kesin ve her iki tarafını ızgarada kızartın. Ekmeklerin üzerine ince kesilmiş keçi peynirini, küçük parçalar halinde doğranmış kurutulmuş domatesi, taze kekiği ve dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin. Salamender veya fırında …

Devamını oku »

Otlu Sandviç Ekmeği Tarifi

Otlu Sandviç Ekmeği Malzemeleri: 1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı 1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya 1 su bardağı + 1 çay bardağı ılık su 1 küçük kase kavrulmuş ebegümeci veya radika 1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri Közlenmiş patlıcan, kabak, kırmızı salçalık ya da dolmalık biber. Otlu Sandviç Ekmeği Hazırlanışı: Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek …

Devamını oku »

Simit Melemeni Tarifi

Simit Melemeni Malzemeleri: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

  Malzemeler: 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı beyaz peynir Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak 1 çay kaşığı kadar tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Karabiber Hazırlanışı: Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine …

Devamını oku »

Mozzarella ve Domates Şenliği Tarifi

  Malzemeler: Mozzarella Kiraz domates Fesleğen Akdeniz yeşillkleri Zeytin ezmesi Baget ekmek Balsamik sirke Zeytinyağı Pesto Sosu İçin: Fesleğen yaprakları Dolmalık fıstık Sarımsak Parmesan peyniri Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Pesto sosu için; Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blender çalışırken yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Tuz ve    karabiberle tatlandırın. Baget ekmeği ince şekilde yatay olarak kesin, zeytinyağı, …

Devamını oku »

Kahvaltı Deyip Geçmeyin, Sevdirin!

Çocukların Başarısını Etkiliyor Sağlıklı ve dengeli beslenme çocukların fiziksel gelişimi için olduğu kadar zihinsel gelişimi için de önemli. Türkiye genelindeki birçok eğitim kurumunda “Sağlıklı Yaşam için Sağlıklı Beslenme” seminerleri de veren Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi’nin Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu, “Genellikle çocuklar kahvaltı yapmaktan hoşlanmıyor. Ancak kahvaltı; günü daha zinde geçirme, gün boyu aktif olma ve daha iyi zihinsel performans göstererek okul …

Devamını oku »

Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı

Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı  (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet somun ekmek 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri 4-5 dilim pastırma 10-12 dilim salam Taze Fesleğen Sos İçin: 10 yaprak taze fesleğen 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Ayrı bir kapta zar şeklinde doğranmış pastırmayı ve peyniri harmanlayın. Sarımsağı, taze fesleğeni ve zeytinyağını havanda …

Devamını oku »