Ana Sayfa » Etiket arşivi: Hamur İşleri (sayfa 3)

Etiket arşivi: Hamur İşleri

UN

UN Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, buğdaya karşı açılan savaşa karşı çıkıyor ve Anadolu topraklarındaki atalık buğdaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekiyor. Üstkanat, buğdayı zehir olarak nitelendirip yerine bulgur yenmesi gerektiğini söyleyenlere bulgurun buğday kırığı olduğunu hatırlatarak meselenin buğday değil, buğday seçimi olması gerektiğinin altını çiziyor. Neolitik çağdan bugüne kadar gelerek unun tarihini anlattığı son kitabı Un’da Üstkanat, …

Devamını oku »

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu   Ev Yoğurdu Malzemeler: 1 kilo çiğ süt 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt Ev Yoğurdu Hazırlanışı: Sütü pastorize etmek için sütü, bir tahta kaşık ile ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Yoğurt mayalayacağınız cam kaseye, kavanoza ya da çömleğe sütü dökün ve ılınmasını bekleyin. Çiğ süt yerine günlük süt kullanmak isterseniz kaynatmanıza …

Devamını oku »

PRIVATE REASON TOSTUN TARİHİNİ YENİDEN YAZIYOR !

  “This is my happy place” sloganıyla, Bebek’te açıldığı ilk günden beri tüm 3. dalga kahve ve sağlıklı yiyecek severlerin uğrak yeri haline gelen Private Reason (Artisan Coffee & Kitchen) yenilenen menüsündeki artisan tostlarıyla adeta tostun tarihini yeniden yazıyor. Açıkhava reklam sektörünün önde gelen firmalarından Reklam2010’un da kurucusu olan Vardar Topçu’ya ait Private Reason’ın menüsünde yer alan ve sızma zeytinyağı …

Devamını oku »

Bu blog çok ballı…

Bu blog çok ballı…

Bal ve pekmezle ilgili eğitici ve ilginç bilgiler için www.ballisoprano.com‘a ‘tık’lamanız yeterli… www.ballisoprano.com bal, pekmez, tahin, polen ve kaşar peyniri gibi doğal gıda ürünleri ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir gurme blogu. Lezzet önerilerinin yanı sıra bu ürünleri sağlık ve kişisel bakım anlamında da işleyen blog, alanında otorite bir site olmayı hedefliyor. Ballı Soprano’nun blogunda anlatmaya doyamadığı bal, hepimizin …

Devamını oku »

Türkiye Taze Sıkma %100 Meyve Suyu İle Tanışıyor: “Zumosol”

Alışılagelmiş meyve sularının çok ötesinde ürünleri ile İspanya’nın dev markası Zumosol, Türk tüketicisini evde sıkılmış meyve suyu lezzeti ile buluşturuyor. Dünya’nın en ünlü meyve suyu markalarından, Avrupa’nın en büyük 2. meyve suyu üretim tesislerine sahip olan Zumosol, tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi içermeyen, taze sıkma ve benzersiz lezzetleri ile Türkiye’de. Toksöz Grup tarafından Kasım 2013’te satın alınan ve yenilenen Zumosol, …

Devamını oku »

Pakmaya’dan Çikolata Partisi

Mutfakların ustası yemek bloggerları, Pakmaya Uygulama Merkezi’nde (PUM) gerçekleştirilen ‘Çikolata Partisi’nde bir araya geldiler. Pakmaya ürünleri ile birbirinden özel tarifler sunan bloggerlar, Pakmaya Pastacılık Şefi Cemil Çengel’İn sürprizleri ile keyifli anlar yaşadılar. Geliştirdiği yeni ürünler ile mutfakların vazgeçilmezi haline gelen Pakmaya, önemli Ar-Ge merkezlerinden Pakmaya Uygulama Merkezi (PUM)’da gerçekleştirdiği  ‘Çikolata Partisi’nde bloggerları ağırladı. Bloggerlar merengli çikolatalı tarttan, gül kurabiyeye, armutlu …

Devamını oku »

Mehmet Erdoğan: Gıda Üretimini Arttıracak Tarımsal Politikalar Gözden Geçirilmeli

Tamamen ithalata bağlı ve ithalatla gıda sorununu çözmeye yönelik bir politikanın tehlikeli olduğunu söyleyen Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan;  “Gıda fiyatlarını düşürmek için, tüketiciye yansıyan boyutlarıyla fiyatları kontrol etmek gerekebilir. Ancak bunu yapmak için, yapay yöntemler yerine üretimsel çözümler bulunmalıdır. Yapılan tüm projeksiyonlara göre 2050 yıllarına doğru bir gıda krizi yaşanması hep beklenen ve muhtemel olan bir şeydir. …

Devamını oku »

Knorr Acısso’nun ‘Büyük Boy’ Acı Biber Yemek Sosu Çıktı

Türkiye’nin bir numaralı acı sosu Knorr Acısso’dan yeni Acı Biber Yemek Sosu, şimdi sıcak & soğuk yemek ve soslarda kullanım için daha yoğun kıvamıyla şeflerin Acısso lezzetini tüm reçetelerinde kullanmalarına imkan sunuyor. Pişirince de acılığını kaybetmeyen Knorr Acısso Acı Biber Yemek Sosu, 1,9 litrelik büyük boy ambalajıyla her şey dahil otel ve cafe-restoran şeflerinin Türk damak tadına uygun acı sos …

Devamını oku »

Yale Alarm Merkezi, Gördüğü İlgi Üzerine Hedef Büyüttü!

Kilit endüstrisinin 172 yıllık köklü markası Yale, ev ve işyerlerinde ekonomik güvenlik sunduğu Alarm Merkezi hizmetini, yılsonuna kadar 1.000 eve taşımayı hedefliyor. Firma, aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin de olduğu 24 ilde 70’in üzerinde noktaya ulaşan alarm merkezi sayısını ise 2015 sonuna kadar 100’e çıkaracak. “Evde hırsızlık olaylarına ilişkin dünya genelinde yapılan araştırmalarına göre, alarm sisteminin varlığı, hırsızlar …

Devamını oku »

Genç Aşçılar, Zeytinyağının İnceliklerini Komili İle Öğreniyor

Türkiye’nin en köklü zeytinyağı markası Komili, genç aşçı adayları ile buluştu. Komili, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde ve Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destekleriyle 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 35 üniversiteden katılımın olduğu “I. Ulusal Aşçılık Kampı”nın sponsorlarından biri olarak genç aşçı adaylarının yanında yer aldı. …

Devamını oku »