Malzemesi 250 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kıyılmış soğan 2-3 adet sivribiber 1 çorba kaşığı domates püresi Tuz, karabiber Krep hamuru için: 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Kıymalı Krep Tarifi; Krep hamuru için un, süt, yumurtalar ve tuzu çırpın. Cera-Moni Plus tavayı ısıtın. Hamurdan küçük bir …
Devamını oku »Etiket arşivi: Hamur İşleri
Renkli Börek
Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 2 adet büyük boy havuç • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma • 150 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri • 1 demet kuzukulağı veya roka Sosu için: • 2 adet yumurtanın sarısı • 3 çorba kaşığı sıvı yağ Üzeri için: • Haşhaş tohumu Renkli Börek Tarifi; Sosu için; Yumurta sarıları ile sıvı yağı karıştırın. …
Devamını oku »Kuzu Etli Milföy
Malzemesi 6 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı İç malzemesi için: 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 15 gram margarin veya tereyağı 2 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça Sosu için: 2 adet domates 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates püresi Kuzu …
Devamını oku »Fırın Makarna
Malzemeler ½ paket 2 numara makarna ½ kalıp beyaz peynir 200 gr rendelenmiş taze kaşa r ½ paket margarin 2 adet yumurta Fırın Makarna Tarifi; Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve …
Devamını oku »Somon ve Mantarlı Tart
Malzemeler 4 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı soğuk su 200 gr somon fileto (ince dilimlenmiş) 1 paket mantar (küp doğranmış) 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1\2 çay kaşığı karanfil 1\2 çay kaşığı muskat 1\2 çay bardağı krema 1 çay bardağı eski kaşar (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı Somon ve Mantarlı …
Devamını oku »Sultan Aziz Böreği
Malzemeler: + 500 gram böreklik un + 3 çorba kaşığı zeytinyağı + Yeteri kadar tuz + Ilık su Harcı için: + 150 gram lor peyniri + 50 gram tereyağı + 100 gram kaymak + 100 gram kaşar peyniri + 1 kilo ıspanak + Yarım demet ince kıyılmış maydanoz + 1 diş sarımsak + 1 tutam merzengüş otu + 7 adet …
Devamını oku »Patatesli Kol Böreği
Malzemeler Hamur İçin: • 5 su bardağı un • 2.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Hamurları yağlamak için 1.5 su bardağı sıvı yağ • Üzeri için 1 adet yumurta İçi İçin: • 5 adet orta boy patates • 3 adet kuru soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Malzemesi Kreması için: • 2 paket labne peyniri • 1 su bardağı toz şeker • 3 adet yumurta • 1 adet limon kabuğu rendesi • 1 kutu süzme yoğurt Tabanı için: • 2 su bardağı iyice öğütülmüş burçak bisküvi • Yarım çay kaşığı tarçın • 125 gram tereyağı Limonlu Cheesecake Tarifi: Tart hamurunu hazırlamak için; Tava içinde tereyağını eritip, öğütülmüş bisküvileri …
Devamını oku »Hingel
Malzemesi İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi: 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı …
Devamını oku »Pastırmalı Krep
Pastırmalı Krep Tarifi: Malzemeler: Krep için: + 2 adet yumurta + Yarım su bardağı un + 1 su bardağı süt + 1 fiske tuz + 10 gram eritilmiş tereyağı + Ay çiçek yağı İçi için: + 10 dilim pastırma + 80 gram labne peyniri + 100 gram krem peynir + 2 dal tarhun otu + Yarım çay bardağı hardal
Devamını oku »