Ana Sayfa » Etiket arşivi: Hamur İşleri (sayfa 30)

Etiket arşivi: Hamur İşleri

Karışık Pide

 Malzemesi • 80 gram dana bonfile • 70 gram dana 5’li set • 30 gram kaşar • 40 gram domates • 20 gram çarliston biber • 20 gram kuru soğan • 3-4 dal taze maydanoz • 5 gram tuz • 3 gram toz karabiber • 15 gram tereyağı • 1 adet yumurta • 20 gram yoğurt Karışık Pide Tarifi: Sebzeleri …

Devamını oku »

Kıymalı Puf Böreği

Malzemeler 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz Börek içi ; 250 gr kıyma 1 tane orta boy soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ maydanoz tuz, karabiber Kızartmada kullanmak için sıvı yağ Kıymalı Puf Böreği Tarifi; Ilık sütün içerisinde maya ve …

Devamını oku »

Zeytinli Ponçik

Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 125 gram margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tutam tuz Aldığı kadar un Zeytin Haşhaş Zeytinli Ponçik Tarifi: Oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağı, yumurta (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın), süt, şeker ve tuzu iyice yoğurun.  Unu ekleyin, mayayı da içine katın. Kulak memesi …

Devamını oku »

Tavuklu Mantarlı Krep

Malzemeler 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 100 gram taze kültür mantarı 100 gram piliç eti 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet domates Tuz ve karabiber Krep İçin: 500 gram süt 6 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram un Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi Krep için; Süt, yumurta, sıvı yağ ve unu bir …

Devamını oku »

Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için: • 1,5 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya) • 4 yemek kaşığı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı ılık süt • 1 su bardağı ılık su • Aldığı kadar un • 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) İç malzemesi için: • 250 gram haşhaş …

Devamını oku »

Ispanaklı Fesleğenli Milföy Börek

Malzemeler: • 1 baş küçük soğan • 500 gram ıspanak • 100 gram taze fesleğen • Milföy hamur • Zeytinyağı • Yumurta sarısı (üzeri için) Ispanaklı Fesleğenli Milföy Börek Tarifi: Çok az zeytinyağı ile soğanı kavurun, ıspanakları ve taze fesleğeni de ekleyip tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını hafif açarak içlerine bu malzemeden koyup, şekil vererek tepsiye dizin. …

Devamını oku »

Mardin Çöreği

Malzemeler • 5 su bardağı tam buğday unu • 125 gram tereyağı • 125 gram toz şeker • 1 su bardağı süt • 1,5 su bardağı su • 2 çay kaşığı instant maya • 1’er tatlı kaşığı tarçın, yenibahar, mahlep, karanfil tozu, ince çekilmiş rezene • 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 çay …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Grissini

Malzemeler: • 3 su bardağı un (tepeleme) • 1 su bardağı ılık süt • 3 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 paket kuru maya • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet yumurtanın akı • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri   Kaşar Peynirli Grissini Tarifi: Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı, …

Devamını oku »

Fındıklı Örgü Çörek

Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »