Ana Sayfa » Etiket arşivi: Hamur İşleri (sayfa 26)

Etiket arşivi: Hamur İşleri

Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Malzemeler 300 gram tam yağlı peynir 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi 1 fincan zeytinyağı 3-4 diş sarımsak Pul biber Hazırlanışı Bir kapta peyniri ezin. Ezilmiş sarımsak, iri doğranmış ceviz, çekilmiş Antepfıstığı ve zeytinyağını peynire ekleyip karıştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.

Devamını oku »

Büyük Türkiye’nin Büyük Soğuk Çayı Didi’den 2,5 litrelik soğuk çay

Çaykur,  soğuk çay markası Didi’nin limonlu, şeftalili ve bergamotlu 2,5 litrelik çeşitlerini tüketicilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin çay alanındaki uzmanı Çaykur ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Haziran ayında ürün gamına eklediği 500 ml’lik didi’nin 2,5 litrelik olarak tüketicilerin beğenisine sundu. Çaykur için bu sene en önemli gelişmelerden birinin didi markalı soğuk çay üretimi olduğunu söyleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Türk …

Devamını oku »

Fındıklı Baklava Böreği

Malzemeler: • 18-20 yaprak hazır baklava yufkası • 150 gram tereyağı • 1 küçük kase irmik • 1 büyük kase fındık içi • 1 küçük kase rendelenmiş • Hindistancevizi • 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış)     Üzeri İçin: • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: • 2,5 su bardağı …

Devamını oku »

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin. Sarımsakları soyup tuz ile havanda ezin. 1 bardak kaynatılıp soğumuş su …

Devamını oku »

Acılı Ezme

Malzemeler: 250 gram taze ceviz içi 3 dilim bayat ekmek içi 1 su bardağı acı biber salçası 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı kimyon Birkaç dal taze kekik Hazırlanışı: Sarımsakları soyup havanda ezin. Ceviz içlerini mutfak robotunda irice çekin. Çukur bir kaba aktarın. Ekmek içlerini ıslatıp suyunu süzdürdükten sonra kabın …

Devamını oku »

Acılı Tarhana

Malzemeler 1750 gram salçalık kırmızıbiber 250 gram kırmızı acı biber 1 kilo orta boy salçalık domates 8 su bardağı un 1 çorba kaşığı tuz 500 gram süzme yoğurt Hazırlanışı: Salçalık biberlerin ve acı biberlerin ham çekirdeklerini temizleyip saplarını kestikten sonra zar şeklinde doğrayın. Salçalık domateslerin de kabuğunu soyup aynı sekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz biberler ile domatesleri mutfak robotuna aktarın. Püre …

Devamını oku »

Biber Salçası

 Malzemeler: 3 kilo salçalık kırmızı biber 1,5 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Salçalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin. İrice doğradıktan sonra mutfak robotuna aktarıp püre haline gelinceye kadar ezin. Hazırladığınız biber püresini geniş bir alüminyum tepsiye yayın. Güneşli ve kuru bir ortamda 3 gün boyunca günde birkaç kez, tahta kaşıkla iyice karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Suyunu iyice çekince tuzunu ekleyip …

Devamını oku »

Ev Eriştesi

Malzemeler 4 su bardağı un 1,5 kahve fincanı süt 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Süt ile yumurtaları çukur bir kabın içinde mikser yardımıyla çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları yağlı kağıt serili …

Devamını oku »

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

irmikli kurabiye

Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte …

Devamını oku »

Arçelik, 4 yeni laboratuvar daha açıyor

Arçelik A.Ş.’nin, Meslek Liselerinde ‘Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı’ Kapsamında Açtığı Laboratuvar Sayısı 8’e Çıktı. Arçelik A.Ş., ‘Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Programı’ kapsamında açtığı laboratuvar sayısını, 4 yeni laboratuvar ile 8’e çıkarıyor. Trabzon, İzmir ve Ankara’da laboratuvar açılışlarını gerçekleştiren Arçelik A.Ş., 10 Ekim’de Bursa’da açacağı laboratuvarla bu yıl 4 yeni sınıfı daha eğitime sunmuş olacak. Arçelik A.Ş.’nin 2011 …

Devamını oku »