Ana Sayfa » Etiket arşivi: et

Etiket arşivi: et

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi (4 Kişilik)   Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti 700 gram arpacık soğan 250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı) 2 adet sivri biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: Akan …

Devamını oku »

Piliç Eti, Sağlıklı Beslenmede Ekonomik ve Hijyenik Üretimi ile Protein Açığını Kapamada Öne Çıkıyor…

Piliç Eti, Sağlıklı Beslenmede Ekonomik ve Hijyenik Üretimi ile Protein Açığını Kapamada Öne Çıkıyor… 4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde konuşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Recep Akdur, Türkiye’de protein eksikliği nedeniyle yetersiz ve dengesiz beslenmenin büyük bir sağlık sorunu olduğunu dile getirdi. Hayvansal proteinin bu anlamda öne çıktığını belirten Akdur, ekonomik üretimi ile de …

Devamını oku »

Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…

et hardal

Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …

Devamını oku »

Sac Tava Tarifi

Sac  Tava Malzemeleri: 600 gram kuzu eti 4-5 adet sivribiber 3 adet orta boy domates Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı   Sac  Tava Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve …

Devamını oku »

Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile

Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …

Devamını oku »

Etli Patlıcan Yemeği Video

Etli Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler; 400 gr. kuşbaşı et 3 adet patlıcan 2 adet soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su Maydanoz Karabiber Tuz

Devamını oku »

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler 4 adet kuzu incik Keşkek için: 200 gram buğday Yeterince et suyu 80 gram tereyağı Az tuz 10 adet zeytin 2 adet portakal (4 Kişilik) Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan …

Devamını oku »

Mükemmel ızgaranın sırrı; Vegeta Barbekü Çeşnisi

Yeni Vegeta barbekü çeşnisi, tüm ızgaralarınıza şef dokunuşunda bir lezzet katıyor. Tüm dünyada ünlü şeflerin ve lezzet düşkünlerinin mutfaklarından eksik etmedikleri Vegeta çeşni çeşitleri, en taze sebze, baharat ve otların muhteşem birleşimini sunan özel içeriği ile şimdi de ızgaralarınızı lezzetlendiriyor. Tuz veya hiçbir baharata ihtiyacınız olmadan bahçeden gelen taptaze aromasıyla Vegeta, tüm etlerinizi daha da lezzetli yapıyor. Aslında barbekü, sadece …

Devamını oku »

Eti doğru pişirme yöntemleri

Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, eti doğru pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, yaptığı açıklamada, etin yumuşaklığı; hayvanın türüne, yaşına, kas ve yağ dokusu miktarına, beslenmesine, kesildikten sonraki dinlenme durumuna göre değiştiğini belirterek, “İyi beslenmemiş hayvan eti ile çok hareket eden hayvanın eti sert olur. Bu nedenle hayvanın çeşitli yerlerinden elde edilen etlerde farklı pişirme yöntemi …

Devamını oku »