Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 6)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Öğrenmeyi Kolaylaştıran Besinler

Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş; “Vücut ağırlığımızın sadece %2 ile 3’ü oranında ağırlığı olan beynimiz günlük kalorilerimizin ortalama %30’unu harcamakta ve enerji kaynağı olarak da sadece glikozu kullanmaktadır.” dedi.  Araştırmalarda, algılamayı arttıran ve hafızayı güçlendiren bazı besinlerin olduğu ortaya konmuş olmasına rağmen daha güçlü bir hafıza ve konsantrasyon yeteneği için sadece belli besinlere yönelmek ve bu besinlerden beklemek doğru değildir. Ancak; …

Devamını oku »

Sürprizleri Kim Sevmez

O özel sevgiliye özel bir sürpriz yapmak niyetindeyseniz, Tatlı Hayaller Dükkanı’na uğramaya ne dersiniz? Hangimiz sevmeyiz sürprizleri, özen ve büyük emekle hazırlanmış uğraşlar sonucu sevdiklerimizin yüzünde kocaman bir tebessüm görmeyi. 14 Şubat için hem özel bir sürpriz yapmak istiyor hem de işin içinden bir türlü çıkamıyorsanız, bu işi profesyonel ellere bırakın. Tatlı Hayaller Dükkanı ile elinizde sihirli bir değnek varmışçasına …

Devamını oku »

Kerevizin Kökü de Sapı da Çok Sağlıklı

Kereviz, sağlık açısından da önemli etkilere sahip bir sebze. Kerevizin pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamininin güçlü bir kaynağı olması geliyor. K vitamin ile birlikte yüksek oranda A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarlarda da B ve C vitamini, diğer mineralleri bünyesinde içerir. Kerevizin kökü ve sapının da çok sağlıklı …

Devamını oku »

Türkiye’nin Yeni Tuz Markası Efsina, Pazara İddialı Girdi

Perakende pazarına iddialı bir giriş yapan Türkiye’nin yeni tuz markası Efsina, sofralarında doğallık isteyenlerin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alacak. Efsina Genel Müdürü Özgür Özdemir, Efsina’yı bir yıldan uzun süren pazar araştırmaları, ürün, ambalaj ve marka geliştirme çalışmaları sonucunda piyasaya sunduklarını belirtti.    Doğallık isteyenlerin vazgeçilmez ürünleri arasına girecek olan Türkiye’nin yeni tuzu Efsina, perakende pazarına iddialı giriyor. “Yaşam kristalleri” olarak …

Devamını oku »

Zeytin Ve Zeytinyağı Sektöründe Güç Birliği

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün iki güçlü kuruluşu; zeytinyağında tağşiş’in (madde karıştırma) önlenmesi ve sektörde komisyonculuğun sertifikalı olması için güç birliği yaptı. Sofralık zeytin üretiminde dünya birinciliğini, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikinciliğini hedefleyen Türk zeytincilik sektörünün temsilcileri Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) ile Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) bundan sonraki süreçte zeytincilik sektörünün hedeflerine ulaşması için ortak hareket …

Devamını oku »

Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın

Sağlıklı beslenmeye gösterdiğiniz önemin sağlığınıza kattığı değeri biliyor muydunuz? Kanserle beslenme arasındaki bağı 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Bu Önerileri Dikkate Alın! 1.İdeal ağırlığınızı koruyun. 2.Lifli gıdalarla beslenin. 3.Diyetinize karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak, Brüksel lahanası gibi hardallı sebzeleri ekleyin. 4.Turunçgiller, havuç ve domatesi daha fazla tüketerek vücudunuzun C, E ve …

Devamını oku »

Kanserle Mücadelede Antioksidanlar Başrolde

Sağlıklı beslenme, kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa meydan okuyor. Yanlış beslenme ise kansere yol açan etmenlerin başında geliyor. Doğal ve katkısız gıdalar, kansere karşı adeta kalkan görevi görüyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, kanserden korunma ve mücadelede beslenmenin gücü hakkında bilgi verdi. Fazla et tüketimi kanser riskini artırıyor Yüksek miktarda hayvansal protein …

Devamını oku »

Sevmek Hiç Bu Kadar Acı Vermemişti!

100 yıllık deneyimini, yenilikçi ve dinamik üretim anlayışı ile birleştiren Kemal Kükrer geliştirdiği lezzetler ile fark oluşturuyor. Türk mutfağının başrolündeki tatlardan biri olan “acı” Kemal Kükrer kalitesiyle sofralarımıza geliyor. Yerli biberler kullanılarak hazırlanan Acı Sos, Türk damak tadına uygun üretiliyor. Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip ülkemizde, hangi yöreye gidilirse gidilsin acı tatların ayrı bir yeri olduğu muhakkak… Çorbalara eklenen, …

Devamını oku »

Soğuk Kışın Sıcacık Keyfi Poşetli Bitki Ve Meyve Çayları   

Türkiye soğuk bir kış mevsimi yaşarken, poşetli bitki ve meyve çaylarına olan rağbet büyük ölçüde arttı. Kış aylarının vücudumuzdaki olumsuz etkilerini azaltma amacının yanı sıra son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin yükselmesi ile bitki ve meyve çayları pazarı büyürken, tüketicileri bilgilendirmek için çay kategorisinin önemli oyuncuları MÜMSAD çatısı altında bir araya geldi. Doğadan, Lipton ve Martin Bauer Group’un ortak imza attıkları …

Devamını oku »

Az Kalorili Ve Çok Besleyici Cod Balığı, Sağlıklı Beslenme Alternatifi  

Cod Balığı, B12, D vitamini, selenyum, sodyum ve potasyum bakımından oldukça zengin oluşuyla dikkat çekiyor. Düşük kalorili bir protein kaynağı olması onu daha cazip bir yemek alternatifi haline getirirken, az kılçıklı yapısı da tüketim kolaylığı sağlıyor. Türkiye’de yeni tanınmaya başlayan son derece sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olan ‘Cod Balığı’ diğer adıyla “Soğuksu Morinası”, Alarko-Leröy aracılığıyla taze olarak tüketici ile …

Devamını oku »