Malzemeler: • 2 su bardağı kırmızı mercimek • 7 su bardağı su • 2 adet soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 yemek kaşığı salça • 1 tablet tavuk suyu bulyon • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber • 1 yemek kaşığı kuru nane Mercimek Çorbası Tarifi: Soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun. Önceden yıkadığınız mercimeği, salçayı ve 1 …
Devamını oku »Etiket arşivi: Et Yemekleri
Minestrone Çorba
Malzemeler: • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 1 adet sarı California biber • 1 adet kırmızı California biber • 1 adet orta boy patates • Yarım adet kuru soğan • 100 gram bezelye • 50 gram taze ıspanak • 1 kilo tavuk suyu Minestrone Çorba Tarifi: Havuç ve soğanı tencerede kısık ateşte kavurun. Daha sonra kabak ve …
Devamını oku »Enginarlı Kuzu Kavurma
Malzemeler: • 500 gram kuşbaşı kuzu eti • 1 çorba kaşığı margarin • 2 adet temizlenmiş enginar • 5-6 adet sivri biber • 5-6 adet mantar • 7-8 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 7-8 adet kiraz domates • Tuz • 1 dal taze biberiye Enginarlı Kuzu Kavurma Tarifi; Tencereyi iyice ısıtıp etleri ilave edin. Suyunu çekene dek …
Devamını oku »Kabak Beğendili Kuzu Pirzola
Malzemeler • 2 adet kabak • 3 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı un • 1,5 – 2 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri • Tuz, muskat cevizi, karabiber • 8 adet kuzu pirzola Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi; Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her …
Devamını oku »Sac Tava
Malzemeler: • 600 gram kuzu eti • 4-5 adet sivribiber • 3 adet orta boy domates • Tuz, Bağdat pul Bağdat biber, Bağdat kekik, Bağdat karabiber • 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Tarifi; Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek …
Devamını oku »Carte d’Or’dan “Tatlı Sırlar” kitabı
Ev tipi dondurmalar arasında sahip olduğu yenilikçi yüzüyle fark oluşturan Carte d’Or, “Carte d’Or’un varsa tatlın var” kampanyası çerçevesinde gerçekleştirdiği keyifli işbirliğiyle İrlandalı yemek kraliçesi Rachel Allen ve tatlı şefi Bengi Kurtcebe’nin çok özel tariflerini “Carte d’Or’dan Tatlı Sırlar” isimli kitapta bir araya getirdi. Birbirinden eşsiz lezzetleri dondurma severlerle buluşturan ev tipi dondurmanın yenilikçi ve öncü markası Carte d’Or, mutfağınızdaki …
Devamını oku »Firik Pilav Eşliğinde Et Sote
Malzemeler: Et Sote İçin: • 1 kilo dana kuşbaşı • 2 adet kuru soğan • 5 adet sarımsak • 2 adet dolmalık biber • 2 adet kaypa biber • 1 adet domates • 100 gram zeytinyağı • 20 gram tuz • 10 gram karabiber • 10 gram pul biber Firik Pilavı İçin: • 1 kilo firik • 2 adet kuru …
Devamını oku »Karamelize Kuzu Pirzola
Malzemeler • 500 gram kuzu pirzola • 3 adet havuç • 100 gram arpacık soğan • 5 adet sarımsak • 100 gram zeytinyağı • 10 gram et suyu / bulyon • 20 gram tuz • 10 gram karabiber • 10 gram kimyon • 100 gram su Karamelize Kuzu Pirzola Tarifi; Arpacık soğanları, sarımsak ve iri kesilmiş havuçları zeytinyağında soteleyin. Ayrı …
Devamını oku »Kuzu Etli Çağla Yemeği
Malzemeler: • 500 gram taze çağla meyvesi • 500 gram kuzu eti • 2-3 adet orta boy domates • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı • 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kuzu Etli Çağla Yemeği Tarifi; Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, …
Devamını oku »İncirli Armut Kurabiye
Malzemeler: • 1 kilo un • 600 gram margarin • 200 gram toz şeker • 200 gram pekmez • 20 gram kabartma tozu • 4 adet yumurta • 200 gram Hindistan cevizi • 200 gram parça çikolata • 500 gram doğranmış kuru incir İncirli Armut Kurabiye Tarifi; Malzemelerin hepsini sırası ile bir kaba koyun. Tamamını yoğurduktan sonra armut şeklini verin. …
Devamını oku »