Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 40)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Günde en az 1 bardak ayranla daha sağlıklı bir yaşam

Ayranın yaz aylarında ferah ve serinletici bir içecek alternatifi olmasının yanı sıra, başta çocuklar olmak üzere her yaştan bireyin sağlığı için koruyucu bir kalkan olduğunu biliyor muydunuz? Sağlıklı bir bedene sahip olmanın birincil koşulu, dengeli beslenme ve yeterli sıvı alımı olduğunu belirten Beslenme Uzmanı Aysen Arıcan, süt-yoğurt-ayran grubu ise her yaşta en çok gereksinim duyduğumuz ve her gün belli oranlarda …

Devamını oku »

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Malzemesi  2 adet koyun gerdanı 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 50 gram tereyağı Tuz, karabiber, pul biber  Üzeri için: 20 gram tereyağı 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyılmış maydanoz Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi; Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip …

Devamını oku »

Hünkar Beğendi

 Malzemesi 50 gram tereyağı 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti 3 adet domates 1 çorba kaşığı domates püresi 3-4 adet yeşil biber Tuz, karabiber 4 adet közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hünkar Beğendi Tarifi; Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı …

Devamını oku »

Soslu Bonfile

Malzemesi  600 gram bonfile (4 parçaya ayrılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet patates (küçük boy) 4 dal fesleğen (kıyılmış) 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Çeri domates Konserve Meksika fasulyesi Konserve kuşkonmaz 1 su bardağı kadar balsamik sirke 1 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı soya sosu Soslu Bonfile Tarifi; Etleri önce kızgın tavada her …

Devamını oku »

Pideli Bonfile Şeritleri

Malzemesi  500 gram dana bonfile (baş kısmı)30 gram tereyağı  Pideli Bonfile Şeritleri Tarifi;  Bonfileyi parmaktan biraz daha uzun şeritler halinde  kesin. Tereyağını kızdırıp bonfileleri kızartın. Tuzunu ve  baharatını ekleyip ocaktan alın. Servis etmeden önce  pide ekmeğini yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Etleri de  pidelerin üzerine serpin. Fırında ısıttıktan sonra  arzunuza göre domatesli sos eşliğinde servis yapın.

Devamını oku »

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Malzemesi 2 çorba kaşığı sıvı yağ 4 parça kuzu incik (her biri 400 gram) 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı un 1 adet karanfil 1 adet kakule  Safranlı Pilav İçin: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı kaynar …

Devamını oku »

Narlı ve Nohutlu Et

Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı nar tanesi 5 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızı biber sos) 5-6 yaprak ıspanak Narlı ve Nohutlu Et Tarifi; Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip sürekli karıştırarak suyunu çekene …

Devamını oku »

Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile

Malzemeler 200 gram bonfile 8 gram kabak 8 gram renkli  biberler 5 gram pesto sos 8 gram tane hardal 15 gram arpacık soğan 10 gram esmer şeker 8 gram krema 10 gram tane biber 10 gram demiglass 5 gram taze soğan 5 gram tuz 5cl. sıvı yağ Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile Tarifi: Bonfileyi tane hardal ile marine edip, ızgarada …

Devamını oku »

Tahinli Hünkar Beğendi

Malzemeler 400 gram bonfile 200 gram ince kuşbaşı kesilmiş kuru soğan 20 gram ay çiçek yağı 8 gram un 20 gram tereyağı 20 gram salça 1 adet domates Tuz Garnitürü için; 4 adet patlıcan-közlenmiş soyulmuş 40 gram rende kaşar 35 gram tereyağı 15 gram ayçiçeği yağı 300 gram süt 50 gram krema 10-15 gram un 5 gram tuz 20 gram …

Devamını oku »

Bahçıvan Kebabı

Malzemeler: – 600 gr kuzu kuşbaşı – 60 gr margarin – 150 gr arpacık soğan – 150 gr havuç – 150 gr bezelye – 200 gr domates – 1 tatlı kaşığı tuz – 150 gr çalı fasulyesi – 150 gr kabak – 50 gr dolmalık biber – ½ demet dereotu – baharat torbası – 2,5 bardak  su Bahçıvan Kebabı Tarifi; …

Devamını oku »