Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 30)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Çökertme Kebabı

Malzemeler 200 gram dana biftek 2 adet orta boy patates 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Hazırlanışı 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında …

Devamını oku »

Eskişehir’in ilk akvaryumu ETİ’nin sponsorluk desteği ile açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ETİ’nin desteğiyle hayata geçirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası” kapılarını açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e büyük bir akvaryum yapma fikriyle start alan proje, ETİ’nin 3,5 milyon TL’lik katkısı ile şehre kazandırıldı. Böylelikle ETİ, doğduğu şehir olan Eskişehir’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklerken, Sualtı Dünyası için yaptığı 3,5 milyon TL’lik …

Devamını oku »

Paşabahçe’nin Yeni Serisi ‘Hypno’ İle Monoton Sofralara Elveda

Paşabahçe’nin ileri teknolojsiyle yapılan Hypno, hem bulaşık makinelerinde göz alıcı renklerinin canlılığını kaybetmiyor hem de darbelere karşı oldukça dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. Cam ev eşyasının lider markası Paşabahçe, renkli ve hareketli desenlerle tasarlanan ‘Hypno’ serisiyle sofralara neşe ve farklılık katıyor. Paşabahçe’nin doğal dokulardan yola çıkılarak oluşturduğu Hypno cam tabak ve kaseleri, modern ve yalın çizgilerinin yanı sıra canlı ve dinamik …

Devamını oku »

Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon

Malzemeler: 4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde) 8 adet hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gram tereyağı Rokalı Pesto İçin: 1 demet roka yaprağı 2 adet ardıç yemişi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 2 diş sarımsak Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı Çeyrek su bardağı krem peynir Tuz,karabiber Hazırlanışı: Pesto sos …

Devamını oku »

Narlı somon

Malzemeler: 2 çay kaşığı öğütülmüş kakule 2 adet yıldız anason 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet narın taneleri Yarım fincan ince kıyılmış taze soğan 3 çorba kaşığı misket limonu suyu 2 çay kaşığı ince doğranmış acı yeşilbiber 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet avakado (küp doğranmış) 1 adet marul göbeği (süsleme için) 2 adet orta boy …

Devamını oku »

Aşkın Yolu Lezzetten Geçer

1957 yılından bu yana en özel pidelerle İstanbullulara hizmet veren tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nden, sevgililer gününe özel lezzetler ile sevginize lezzet katın. Karadeniz yöresinin doğal lezzetlerini özel pideleriyle birleştiren ve unutulmaz bir lezzet yolculuğu sunan Fatih Karadeniz Pidecisi 14 Şubat’ta sevgililere özel bir menü sunuyor. 14 Şubat’ta, “Aşkın yolu lezzetten geçer” sloganı ile sevgililere özel pide menüleri ve Hamsiköy’ün müthiş …

Devamını oku »

Izgara Bonfile

Malzemeler: 180 gram bonfile 200 gram taze ıspanak 25 gram soğan 1 adet bebe havuç 1 adet bebe kabak 2 adet taze kuşkonmaz 2 çorba kaşığı krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. İnce kıyılmış soğanla birlikte tavada sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Garnitürünüz hazırdır. Küçük boy kabağı, taze kuşkonmazı ve …

Devamını oku »

Sağlıklı beslenmenin sırrı; Süt ürünleri ve tam tahıllı ürünler

Geçtiğimiz aylarda İspanya’da düzenlenen dünyanın en saygın beslenme kongrelerinden olan  ICN2013 (Uluslararası Beslenme Kongresi)’nde sunulan araştırma sonuçları ve bildiriler sağlıklı beslenme konusunda iki önemli noktayı bir kez daha vurguladı. Bunların ilki; süt ürünleri, kilo kontrolünde ve kronik hastalıklara yakalanma riskinin azalmasında çok önemli rol oynuyor. İkincisi ise, tam tahıllı ürünler sağlıklı beslenmede kilit bir unsur olma özelliğinin yanısıra önemli kronik …

Devamını oku »

Somon Tartar

Malzemeler: 100 gram taze somon fileto (ayıklanıp derisi temizlenmiş) 25 gram kapari çiçeği 25 gram salatalık turşusu 20 gram kırmızı soğan 1 tutam kıyılmış dereotu 2 çorba kaşıgı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Somon filetoyu tavla zarı şeklinde kesin. Kapariyi, salatalık turşusunu, ayıklanmış derisiz taze somon fileto tavla zarı kadar doğrayın. Kapariyi, çok ince …

Devamını oku »

Bosch katı meyve sıkacaklarıyla sömestr tatilinde çocuklar zinde ve dirençli!

Bosch Ev Aletleri, bütün dönem boyunca derslerine çalışıp yorulan, sömestr tatilinde bir sonraki dönem için hazırlık yapan çocuklarını düşünen annelere, indirimli özel fiyatlarla sunulan katı meyve sıkacaklarını öneriyor. Her türlü sebze ve meyvenin suyunu son damlasına kadar sıkan Bosch katı meyve sıkacağında hazırlanmış bol vitaminli, taptaze meyve ve sebze suları, okul çağındaki çocuklara sömestr tatilini değerlendirirken ihtiyaç duyacakları zindelik ve …

Devamını oku »