Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 22)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Kuzu Kafes

Malzemeler: 1 parça kuzu eti (Kafes şeklinde) 50 gram tereyağı Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hazırlanışı: Geniş bir dökme demir ızgara tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyin. Tereyağını yakmadan bütün olarak alınan kuzu kafesi mühürleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi serpin. İsteğe göre pul biber ilavesi ile de servis yapabilirsiniz. 

Devamını oku »

Hardal Soslu Şaşlık

Malzemeler: 400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ay çiçek yağı 250 ml. krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 6 diş ince kıyılmış sarımsak 2 çorba kaşığı hardal Garnitürü İçin: Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Sosu için; Yağları, kremayı, …

Devamını oku »

Ünlü Şefler İle ‘Lezzetli’ Bir Söyleşi

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefler Ali Ronay, Maksut Aşkar, Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’u ağırladı. Türkiye’nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefler Ali Ronay, Maksut Aşkar, Cihan Kıpçak …

Devamını oku »

Bir Gaggenau Klasiği EB 388 Fırın İle Şık Mutfaklar, Harika Sofralar

Gaggenau EB 388, beyaz eşyada devrim oluşturan göz hizasındaki ve 90 cm genişliğindeki “ilk fırın” olma unvanının yanına 40 yıldır aynı tasarım ve el işçiliği ile üretilerek zamana meydan okumayı da ekliyor. Benzersizliği ile bir sanat eseri niteliğine kavuşan ve evlerde, kullanıcılarını profesyonel bir şef gibi hissettirecek her detaya sahip olan bu Gaggenau ikonu, en şık mutfakların ve leziz sofraların …

Devamını oku »

Keçi Peyniri Severlere Özel Gurme Sepeti

Online satış uygulamasıyla daha yakın ve kolay alışveriş imkanı sunan Baltalı Gıda, hazırladığı Gurme Sepeti ile hiçbir katkı maddesi içermeyen peynir çeşitlerini müşterilerinin ayağına getiriyor. Baltalı Gıda,  %100 Keçi Sütünden üretilen Seferihisar, Fransa ve Ortadoğu’nun enfes lezzetleri; Büş, Labneh, Armola ve Keçi, peynirlerini müşterilerine özel hazırladığı Gurme Sepeti’nde bir arada sunuyor. Fransa’nın en çok tüketilen peynirleri arasında yer alan ve …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet kuzu incik 2 çorba kaşığı un Tuz, karabiber 10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 dal taze kekik 1 çorba kaşığı kıyılmış biberiye 500 ml. et suyu 100 ml. kırmızı üzüm sirkesi 500 ml. su 2 adet havuç 2 adet yıldız anason 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Weber’den Pratik Barbekü Spirit E-320

Dünyanın en çok tercih edilen barbekü markası Weber Stephen üstün performanslı barbekü, Spirit E-320’yi sunuyor. Weber Stephen’ın gazlı barbeküleri arasında yer alan Spirit E-320 barbekü, pratik kullanımı ile bir barbeküden çok daha fazlasını sunuyor. Barbeküde dünya markası Weber Stephen, barbekü severlere sunduğu ürünleriyle barbekü keyfini en üst seviyeye taşıyor. Weber Spirit E-320 barbeküleri, sevdiklerinize lezzetli ızgaralar yaparken yan tezgâhında bulunan …

Devamını oku »

Saç Kavurma

Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt  ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.

Devamını oku »

Kavurma

Malzemeler: 1 kilo dana eti (yağı ve siniri temizlendikten sonra, yaklaşık 200 gram kavurma çıkacaktır) 200gram katı yağ 1 adet soğan Tuz Hazırlanışı Yağ iyice kızdırdıktan sonra sinirinden ve yağından temizlediğiniz, ince ince doğradığınız eti tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanı serpiştirin. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Önce et sulanacaktır sonra suyunu çekip yağını bırakacaktır. Yağı bıraktıktan sonra bir miktar tuz …

Devamını oku »

Bahar Sofraları İçin Öneriler

Dinamik ve samimi kimliğiyle LAV, bahar sofralarında pratik olma ihtiyacını karşılamaya yönelik önerileriyle modern kadınların hayatını kolaylaştırıyor. LAV küçük dokunuşlarla taptaze bir bahar sofrasına sahip olmanın ipuçlarını fısıldıyor.   İlkbaharın gelişiyle birlikte sofralarda da hareketlenmeler başlıyor. Baharın habercisi rengarenk mevsim çiçekleri sofraların daimi misafiri olurken, taptaze çiçekler LAV’ın koleksiyonundaki Laura kavanozlar ile sofralarda hoş bir etki oluşturuyor. Işıl ışıl bardak …

Devamını oku »