Malzemeler: > 200 gram hazır kurutulmuş çiroz > 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 2 çorba kaşığı limon suyu > 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu > 1 dal dereotu > 1 dal nane > 1 çay kaşığı kırmızı top biber Hazırlanışı: Nane ile dereotunu ince ince kıyın. Zeytinyağını, rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırın. Tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Servise hazır edin. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Et Yemekleri
Anavarza Bal’dan Sektöre İki Yeni İlk Daha
Yenilenen yüzüyle bal sektöründeki imajını tazeleyen Anavarza Bal, değişiminin detaylarında tüketiciye verdiği değeri ön planda tuttu. Ürün çeşitliliğinde dünya ile yarışan marka, ‘krem bal’ı sektöre kattıktan sonra ‘toz bal’ için kolları sıvadı ve yeni yatırımıyla 2014 için kendine 40 milyon TL ciro ve 2 bin 500 ton üretim hedefi koydu. Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, ‘toz bal’ yatırımlarıyla birlikte …
Devamını oku »Dr. Oetker’den Gevrek Simit & İzmirli Kumru
Dr. Oetker sayesinde yediden yetmişe, küçük büyük herkesin sevdiği Simit ve Kumru artık evde pratik bir şekilde hazırlanabilecek. Günün her saatinde; ister kahvaltıda veya öğlen yemeği yerine; ister ara öğün olarak ya da misafirlere beş çayı için Dr. Oetker Simit & Kumru kolayca hazırlanır, sıcak sıcak, tazecik sunulur. Dr. Oetker Simit & Kumru paketinin içerisinde un karışımı, instant maya, susam …
Devamını oku »Izgara Minekop Balığı
Malzemeler: > 400-500 gram minekop balığı > 1 adet büyük boy patates > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 tutam muskat rendesi > 1-2 adet küçük boy turp > Kırmızı soğan, roka Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kuruladıktan sonra alüminyum folyoya sarın. 200 dereceye ayarlı fırında, patates yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından alın. …
Devamını oku »Seyidoğlu Çocuklarla Büyüyecek
Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, çocuklara yönelik ürün gamını genişletiyor. Son 1 yılda çocuk hedef kitleye üretim için 1 milyon dolarlık Ar-GE ve kapasite yatırımı yaptıklarını anlatan Genel Müdür Mehmet Göksu, “Şu anda sadece çocuklara özel 10 çeşit üretim yapıyoruz. Yeni nesile geleneksel lezzetleri sevdirmek için ambalajlarımızı çizgi film karakterleriyle süsledik. Çocukların damak tadını yakalamak için binlerce tadım …
Devamını oku »Sebzeli Mercan Sarması
Malzemeler: > 2 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet antenli mercan > 100 gram zeytinyağı > Yarım demet dereotu > 2 adet domates > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patlıcan ve taze kabağı uzun ince şeritler halinde kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile şeritleri marine edin ve ızgarada mühürleyin. Antenli mercanın filetosunu çıkarın ve aynı şekilde …
Devamını oku »Domino’s Pizza’dan pizza şenliği
Domino’s lezzetiyle taçlandırmaktan keyif alanlar, Domino’s Pizza’nın karşı konulmaz fırsatı ile bir araya geliyor. Mutlu anları eşsiz Domino’s lezzetiyle taçlandırmaktan keyif alanlar, Domino’s Pizza’nın karşı konulmaz fırsatı ile bir araya geliyor. Domino’s Pizza; 20 Mayıs–01 Haziran tarihleri arasında orta boy pizzaları, sadece 9.90 TL’ye pizza severlerle buluşturuyor. Kampanya, gel-al serviste Orta Boy Cazip Lezzetler ve Orta Boy Efsane Lezzetler için geçerli. …
Devamını oku »Mövenpick Dondurma Günleri Başlıyor
Mövenpick Dondurma Günleri, birbirinden farklı dondurmalı lezzetler, çeşitli aktivite ve sürprizlerle 24 Mayıs’ta İstanbul’da başlıyor. İsviçreli gurme dondurma ustası Mövenpick, Türkiye’de bir ilke imza atan Dondurma Günleri ile birbirinden farklı dondurmalı lezzetler ve çeşitli aktivitelerle, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de dondurma tutkunlarına çok özel sürprizler hazırlıyor. İlk kez 2011 yılında gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Mövenpick Dondurma …
Devamını oku »Çeşme Enginarı Dolması
Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …
Devamını oku »Pınar Mangal Keyfi “Büyük Dilim Sucuk” İle Mangallar Lezzetleniyor
Pınar, Mangal Keyfi Büyük Dilim ile bahar aylarının vazgeçilmezi pikniklere konuk oluyor. Dilimli sucuk kategorisinde bir ilke imza atan Pınar Mangal Keyfi, “büyük dilim, dev lezzet” diyerek yeni ürünü ile mangalda sucuk keyfini arttırıyor. Türk gıda ve içecek sektörünün öncü ve yenilikçi markası Pınar, yeni ürünü Mangal Keyfi Büyük Dilim’i tüketicilerin beğenisine sunuyor. Bahar aylarında keyfi çıkartılan pikniklerde yakılan mangallar, …
Devamını oku »