Malzemeler: Muhallebisi İçin: • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı su • 1 su bardağı pudra şeker • 20 gram damla sakızı • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un Süslemek İçin: • 2 çorba kaşığı badem • 2 çorba kaşığı Antepfıstığı • 1 kase karışık meyve (ananas, nar taneleri, şeftali) • Taze nane yaprakları …
Devamını oku »Etiket arşivi: dünya mutfakları
İrmikli Tatlı Börek
Malzemeler: • 3 adet hazır yufka • 125 gram tereyağı • 1 litre süt • 5 çorba kaşığı irmik • 2 su bardağı su • 2,5 su bardağı toz şeker • 1 çay kaşığı limon suyu İrmikli Tatlı Börek Tarifi: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika …
Devamını oku »Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama
Malzemeler: • 4 adet fileto kaya levreği • 1 paket krema • 2 adet taze soğan • Kırmızı biber • 1 demet Frenk soğanı • 1 demet Frenk maydanozu • 4 diş sarımsak • 1 adet limon kabuğu rendesi • 3 adet kırmızı veya yeşil biber • 200 gram mantar • 1 su bardağı un Garnitur İçin: • 2 adet …
Devamını oku »Radikalı Kuzu Kulağı Salatası
Malzemeler: • 1 demet kuzukulağı • 1 demet radika • 2 su bardağı zeytinyağı • 1 kase lor peyniri • 50 gram ceviz içi • 3 diş sarımsak • 1 dış muskat Radikalı Kuzu Kulağı Salatası Tarifi: Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kuzukulağı ile radikayı temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün. Su kaynayınca otları ilave edin. 3 dakika kadar haşlayıp süzün …
Devamını oku »Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi
Malzemeler: • 500 gram taze fasulye • 3-4 adet domates • 2 adet soğan • 2 diş sarımsak • 4-5 yaprak fesleğen • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi Tarifi: Fasulyeleri ayıklayıp kılçıklarını temizledikten sonra yıkayın ve süzün. Fasulyeleri çok ince jülyen kesin. Birkaç …
Devamını oku »Akdeniz Usulü Pirinç Salatası
Malzemeler: • 1,5 su bardağı Amerikan pirinci • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı • 1 diş sarımsak (doğranmış) • 1 çay kaşığı taze kekik (doğranmış) • Taze çekilmiş karabiber • Kırmızı toz biber • Birkaç yaprak ıspanak • 1 adet doğranmış kırmızı biber • 1 adet doğranmış salatalık • 2 dal taze soğan • …
Devamını oku »Biftekli Pirinç Salatası
Malzemeler: • 1 su bardağı Amerikan pirinci • 2,5 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 200 gram kültür mantarı • 1 adet kereviz • 4 dal taze soğan • 500 gram biftek • 2-3 yaprak marul Sosu İçin: • 1 su bardağı krema • 3 çorba kaşığı sirke • 1,5 çay kaşığı toz şeker Biftekli Pirinç Salatası …
Devamını oku »Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası
Malzemeler: • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 su bardağı kuru üzüm • 1çay bardağı ceviz içi (doğranmış) • 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber • 1adet büyük boy beyaz soğan • 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu için: • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet limonun suyu …
Devamını oku »Körpe Sebzeli Pirinç Salatası
Malzemeler • 3/4 su bardağı Amerikan pirinci • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz • 10 adet mini havuç • 10 adet mini kabak • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı yoğurt • Tuz Körpe Sebzeli Pirinç Salatası Tarifi: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları …
Devamını oku »Vişneli Ekmek Tatlısı
Malzemeler: • 1 paket büyük boy tost ekmeği • 1 litre vişne suyu • 500 gram toz şeker • 100 gram taze kaymak Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek …
Devamını oku »