Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Dünya Mutfağı

Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Dünya Mutfağı
458 35
0
Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 4 adet fileto kaya levreği
• 1 paket krema
• 2 adet taze soğan
• Kırmızı biber
• 1 demet Frenk soğanı
• 1 demet Frenk maydanozu
• 4 diş sarımsak
• 1 adet limon kabuğu rendesi
• 3 adet kırmızı veya yeşil biber
• 200 gram mantar
• 1 su bardağı un

Garnitur İçin:
• 2 adet havuç
• 2 adet kabak
• 1 paket tereyağı

 

Köpük İçin:
• Soya sosu
• Maden suyu
• Vişne suyu

Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama Tarifi:
Tavaya mantarlar koyun. 7-8 dakika süreyle haşlayın. Krema, sarımsak, limon rendesi, taze soğan, kırmızı biber ve mantar bir tavaya ekleyip kremayı çektirin. Ayrı bir yerde balık filetoyu unlayıp sosun içine atın. 3-4 dakika pişirin. Sosu tabağın altına koyup balık filetoyu üzerine yerleştirin. Garnitür için; Sebzeleri tereyağında soteleyin. Köpük malzemelerini çırpma kabında çırpın. Servis tabağına aldığınız levreğin üzerine köpüğü dökün. Garnitür, Frenk soğanı ve maydanozu ile servis edin.

Tags: dünya mutfakları
Previous Post

İrmik Kremalı Tatlı Börek

Next Post

Zeytinli Mini Ekmekler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinli Mini Ekmekler

Zeytinli Mini Ekmekler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki