Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 4)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası (4 Kişilik)   Hazırlık Süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika   Malzemeler: 2 adet orta boy kırmızı patates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 diş sarımsak 2 avuç pazı yaprağı 1 adet …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Kuzu İncik

Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler 1  adet kuzu incik 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1 kaşık karışık baharat 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet patates 1 adet havuç   Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir gece zeytinyağında marine edin. Doğranmış patates ve havucuna, defne yapraklarını da ilave ettikten sonra karışık baharatlarla marine edin. Kuzu incikleri de sebzelere ekleyin. Suyunu da …

Devamını oku »

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’…

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’...

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’… Bu seneki Ramazan menüsünde, odun ateşinde pişen “yaprak döner”inden, kendine has “dana lokum” ve eşsiz “zırh kebabı”na kadar geniş yelpazede verecek olan Mihver Et & Kebap, misafirlerini en güzel şekilde ağırlamayı hedefliyor… İstanbul Bayrampaşa’da, yeşilliklerle dolu Türkiye’nin en büyük doğal parkı içinde yer alan Mihver Et & Kebap, doğayla baş başa göl manzaralı …

Devamını oku »

Güneşle aranıza mesafe koyun

Güneşle aranıza mesafe koyun

Güneşle aranıza mesafe koyun Güneş, kötü huylu bir sevgili gibi… Onsuz yaşayamıyoruz, onu çok seviyoruz, ama bize zarar veriyor ve yaşlandırıyor. 23 yıllık Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar’la bu kötü sevgilinin nedenlerini, nasıllarını ve verdiği zararlardan nasıl kurtulabileceğimizi konuştuk. “DNA hasarlarına neden oluyor” Yaşam kaynağı olan bir şeyin aynı zamanda bu kadar zararlı olması gerçekten ilgi çekici. Türbedar, …

Devamını oku »

UN

UN Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, buğdaya karşı açılan savaşa karşı çıkıyor ve Anadolu topraklarındaki atalık buğdaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekiyor. Üstkanat, buğdayı zehir olarak nitelendirip yerine bulgur yenmesi gerektiğini söyleyenlere bulgurun buğday kırığı olduğunu hatırlatarak meselenin buğday değil, buğday seçimi olması gerektiğinin altını çiziyor. Neolitik çağdan bugüne kadar gelerek unun tarihini anlattığı son kitabı Un’da Üstkanat, …

Devamını oku »

Sürk

Sürk Malzemeler: Yarım kilo ekşimik (çökelek) Yarım kilo lor peyniri 1 yemek kaşığı dolusu acı ya da tatlı biber salçası 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber Hazırlanışı: Kişniş ve kimyon tohumlarını tavada hafifçe ısıtın ve havanda dövün. Çökelek ve lor peynirini …

Devamını oku »

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan Namı ülke sınırlarını aşan ve kuşaktan kuşağa aktarılan ocakbaşı kültürünün hakkını vermek için titiz bir işletme mantığına sıkı sıkıya bağlı kalan Ali Ocakbaşı, ocakbaşında hayal kırıklığı yaşayıp bu lezzetlere mesafeli olan birçok insanı da ocakbaşıyla tekrar tanıştırıyor.   Anadolu’nun hepimize mirası Ocakbaşı Birçoğumuz yeme içme deyince yeniliklere kulak kabartan ve deneyimlemek için sabırsızlanan insanlar olduğumuz …

Devamını oku »

PRIVATE REASON TOSTUN TARİHİNİ YENİDEN YAZIYOR !

  “This is my happy place” sloganıyla, Bebek’te açıldığı ilk günden beri tüm 3. dalga kahve ve sağlıklı yiyecek severlerin uğrak yeri haline gelen Private Reason (Artisan Coffee & Kitchen) yenilenen menüsündeki artisan tostlarıyla adeta tostun tarihini yeniden yazıyor. Açıkhava reklam sektörünün önde gelen firmalarından Reklam2010’un da kurucusu olan Vardar Topçu’ya ait Private Reason’ın menüsünde yer alan ve sızma zeytinyağı …

Devamını oku »

SICAK HAVA VE ORUÇ METABOLİZMANIZI YAVAŞLATMASIN

SICAK HAVA VE ORUÇ METABOLİZMANIZI YAVAŞLATMASIN Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareket azlığı, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenler sindirim ve sağlık problemlerini de beraberinde getirebiliyor. Bu dönemde sağlıklı kalmak ve kilo alımının önüne geçmek için beslenme tarzının hava sıcaklıklarına ve öğün sayısındaki azalmaya göre ayarlanması gerekiyor. Memorial Antalya Hastanesi …

Devamını oku »

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT! Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı? Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük …

Devamını oku »