Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 27)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Antioksidan zengini biberiye çayı ile sağlık ve keyif bir arada

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, biberiye yaprağının hoş kokulu, içimi güzel şifalı bitki çayı hazırlamada kullandığını belirtiyor. Sezik, hem hazımsızlığı önlemek hem de antioksidan etki için günde 2 – 3 kupa biberiye çayı içmeyi öneriyor. Halk arasında biberiye yaprağına, şeklinden dolayı “kuşdili” isminin de verildiğini belirten Sezik, son yıllarda batı dillerindeki karşılığı “rozmarin”in de kullanılır olduğunu ifade …

Devamını oku »

Tropicana’dan Yepyeni Bir Lezzet Daha

Türkiye’nin yerel meyve sularını sofralara taşıyan Tropicana, Akdeniz Bölgesi’nden toplanan portakal, limon, greyfurt ve mandalina ile yepyeni bir lezzet daha sunuyor. Tropicana Akdeniz Turunçgiller Nektarı, mükemmel tadı ve ferahlığı ile yaz mevsiminin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Türkiye’nin yöresel meyveleri ile doyumsuz lezzetler sunan dünyanın 1 numaralı meyve suyu markası Tropicana, ürün portföyünü zenginleştirmeyi sürdürüyor. Tropica’nın yeni lezzeti Akdeniz Turunçgiller …

Devamını oku »

Oruç Tutmak Bedene Ve Ruha Detoks Etkisi Yapar

Gün geçtikçe daha sıcak dönemlere denk gelen ramazanda beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek gerekiyor. Back-Up Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı, oruç tutacaklar için iftar ve sahurda beslenme önerilerini paylaşıyor. Yaz sıcakları ve uzun oruç saatleri nedeniyle ramazan ayında dengeli beslenmenin önemi artıyor. Kullanıcılarına özel evde bakım hizmetleri veren Back-Up’ın Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı, ramazanın bedenin ve ruhun bir nevi detoks …

Devamını oku »

Koska’dan Ramazan’da Diyabetiklere Özel Bir Paket

Yüz yılı aşkın deneyimiyle Türk ağız tadının vazgeçilmez lezzetlerini güvenle sofralara taşıyan Koska, Ramazan Ayı’nda diyabetikleri unutmadı. Diyabet hastaları için tek öğünlük diyabetik helva çıkaran Koska, 9 öğünlük helvayı tek pakette topladı. Koska’nın Türk Diyabet ve Obezite Vakfı, Türk Diyabet Cemiyeti ve ODTÜ Gıda Fakültesi ile ortaklaşa yürüttüğü titiz çalışmalar,  diyabet hastalarının Koska diyabetik tahin helvasından bir öğünde 40 gram …

Devamını oku »

Ramazan Öncesi Tansiyonunuzu Kontrol Altına Alın

Dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığı ve beslenme hataları nedeniyle ne yazık ki hastanelerin acil servislerinin daha sık ziyaret edildiği Ramazan ayında hipertansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenleri Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları ve Romatoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Soy’dan öğrendik… •Oruç tutmaya kararlıysanız ve tansiyon problemi yaşıyorsanız mutlaka kapsamlı bir fizik muayene, kan basıncı ölçümü, …

Devamını oku »

Magnum, 25. Yılını Jessica Alba İle İstanbul’da Kutladı

Magnum 25. yılında dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Jessica Alba ile yaptığı işbirliğinin ayrıntılarını, ünlü oyuncunun katılımıyla Les Ottomans Otel’de düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Magnum’un 25. yılı marka yüzü olan ünlü oyuncu, İstanbul’a ilk kez geldiğini ve şehrin güzelliğine hayran kaldığını dile getirdi.  Her yıl seçtiği ünlü isimlerle tüketiciyi hazla buluşturan Magnum, 25. yılında marka yüzü olarak Hollywood yıldızı Jessica Alba’yı …

Devamını oku »

Geleceğin Şefleri Özyeğin Üniversitesi’nde Ustalarıyla Buluştu

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; gastronomi ve mutfak sanatları alanına ilgi duyan öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla “Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, tema sınırlaması olmaksızın hazırlayıp süsledikleri “cupcake” leri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesine sundular. Seçilen cupcakelerin sahipleri, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Pastanesinde Le …

Devamını oku »

Sağlıklı Ramazan Sofralarının Baş Tacı: Tavuk

Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte ‘Ramazan’da nasıl beslenmeliyiz’ sorusu gündemin en önemli başlıkları arasına giriyor. Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Ramazanda bireyin normal beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçiminde bazı değişiklikler oluşur. Öğün sayısı sahur ve iftar olmak üzere ikiye iner. Günlük gereksinimin beşte ikisini sahurda, beşte üçünü de iftarda almak gerekir” diyor. …

Devamını oku »

Ramazan’da Mide ve Bağırsak Problemleri Yaşamak İstemiyorsanız Şeftali ve İncir Tüketin

Ramazan’la birlikte değişen beslenme düzeni beraberinde mide ve bağırsak problemlerini getirebiliyor. Özellikle kabızlık Ramazan ayında görülen problemlerin başında geliyor. Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan şeftali ve incirin, içerdiği lif nedeniyle Ramazan ayında sıkça karşılaşılan kabızlık sorunu için alternatif olabileceğini dile getiren Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu ‘Her iki meyve de sindirimi hızlandırarak kolaylaştırır ve kabızlığı …

Devamını oku »

Kalp Hastalarına Sağlıklı Ramazan İçin İpuçları

Ramazan ayını vücudumuzun en yoğun çalışan organı olan kalbimizi çok yormadan keyifle ve sağlıkla nasıl geçirebileceğimizi Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuba Bilsel’den öğrendik. Kalp hastaları oruç tutabilir mi? Kalp hastalıklarının belirti vermeden olabileceği gibi kişinin günlük aktivitelerini engelleyecek düzeyde sorun çıkaran şikayetlere de dönüşebileceğini belirten Doç. Dr. Bilsel; ‘Kalp hastalığının derecesine göre kontrol altındaki kalp hastaları oruç …

Devamını oku »