Ana Sayfa » Haber Turu » Geleceğin Şefleri Özyeğin Üniversitesi’nde Ustalarıyla Buluştu

Geleceğin Şefleri Özyeğin Üniversitesi’nde Ustalarıyla Buluştu


Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; gastronomi ve mutfak sanatları alanına ilgi duyan öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla “Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, tema sınırlaması olmaksızın hazırlayıp süsledikleri “cupcake” leri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesine sundular. Seçilen cupcakelerin sahipleri, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Pastanesinde Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi Christophe Bidault önderliğinde gerçekleşen “Fransız Pastacılığına Giriş” başlıklı uygulamalı atölye çalışmasına katılım hakkı elde ettiler.

300’ü aşkın başvuru arasından seçilen Gaziantep, Zonguldak, Antalya, Mersin, Kocaeli ve İstanbul’dan katılan liseli şefler, atölye sonunda hazırladıkları pastaları beraberlerinde götürerek çalışmalarını aile ve arkadaşlarıyla paylaştılar.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Hakkında:

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları olmak üzere iki lisans programı bulunuyor.

Otel Yöneticiliği Lisans Programı

Otel Yöneticiliği Lisans Programı, dört yıllık lisans eğitimi boyunca konaklama, yiyecek-içecek ve benzeri hizmet sektörlerinde ulusal ve uluslararası alanlarda üst düzey yöneticilik rolü üstlenebilecek ve kendi girişimlerini oluşturabilecek etkin liderler yetiştirmeyi hedefliyor.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında yurt içi ve yurt dışında fark sağlayan, girişimcilik ruhuna sahip, mezuniyetleri öncesinde kendi işletmelerinin kuruluş aşamasını tamamlamış ve uluslararası markalarca öncelikle tercih edilen mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor. Dört yıllık lisans eğitimi boyunca mutfak sanatları ve restoran işletmeciliği alanlarında profesyonel kariyer elde etmek isteyen öğrenciler için oluşturulan ÖzÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı kapsamında, Fransa’nın 119 yıllık tarihe sahip, Le Cordon Bleu Mutfak Sanatları Kurumu ile gerçekleştirilen iş birliği sonucu tüm mutfak sanatları dersleri Le Cordon Bleu aşçı eğitmenleri tarafından veriliyor. Öğrencilerine aynı zamanda girişimciliği aşılayan bu program, bir yiyecek-içecek işletmesinin nasıl planlanacağı, kurulacağı, geliştirileceği ve işletileceği konularına da yer veriyor. Öğrenciler mutfak sanatlarına dair derslerin yanı sıra, işletme alanında, restoran işletmeciliği, insan kaynakları yönetimi, hizmet pazarlaması, muhasebe, finans, sayısal karar verme teknikleri ve liderlik gibi dersleri de alıyorlar.

OKU ➤  Portakallı Havuçlu Pilav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir