Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 19)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Dünyanın En Eski Mutfağı’ Şanlıurfa, Unesco Dünya Gastronomi Şehri Adaylığında İddialı

Buğdayın yetiştiği ilk topraklar olma mirasını taşıyan Şanlıurfa, dünyada daha önce sadece 5 şehrin elde edebildiği UNESCO’nun ‘Dünya Gastronomi Şehri’ unvanını almak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. “Unesco Gastronomi Şehri” kategorisinde Şanlıurfa Şehri’nin başvurusu 20 Mart 2014 tarihinde yapılmıştı. Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ve Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz Başkanlığı’nda Şanlıurfa’nın tüm unsurlarının içinde bulunduğu bir çalışma heyetinin …

Devamını oku »

Barilla, Ankara’daki Diplomatik Misyonu İtalyan Mutfağıyla Tanıştırdı

Ankara’da görev yapan Diplomatik Misyon mensupları, Barilla’nın gerçekleştirdiği “Masterchef” etkinliğiyle İtalyan lezzetleriyle tanışırken, mutfaktaki hünerlerini de sergilediler. Dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, AB Dönem Başkanı İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği ortak organizasyonuyla Ankara’da görevli Ticari ataşelere yönelik düzenlediği “masterchef” organizasyonuyla farklı bir etkinliğe imza atarken, farklı ülkelerin diplomatik misyonlarının mensupları da mutfaktaki hünerlerini sergileme olanağı buldular. 18 Ekim akşamı Ankara Chef …

Devamını oku »

Düzenli Peynir Tüketimi Kemik Erimesi Riskini Azaltıyor

Her yıl 20 Ekim’de kutlanan Dünya Osteoporoz Günü’nde peynirin kemiklerin güçlenmesindeki önemine dikkat çekildi. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Kemiklerin sessiz hırsızı osteoporoza peynir ile dur demek mümkün” dedi. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, peynir düzenli yendiğinde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan kemik erimesi riskinin azalacağını kaydetti. Kemik erimesinin önlenmesi ve tedavisinde en …

Devamını oku »

Kansere Karşı Günde Ne Kadar Nar Tüketmeliyiz?  

Bereketin sembolü haline gelmiş olan nar meyvesinin gizemini çözmeye hazır mısınız? Dalındayken görmek istiyorsanız… Yapma çiçek görüntüsünü andıran yumuşak renkli çiçeklerini görmek, hatta bu muhteşem görüntüyü fotoğraf karelerine sokmak isteyenler, Ege Bölgesi, Güneydoğu Anadolu veya Akdeniz Bölgelerinde bu faaliyeti gerçekleştirebilirler. Çünkü nar ülkemizde bu bölgelerde yetişiyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, meyve narın insan sağlığı üzerindeki faydalarını belirtirken kansere karşı her …

Devamını oku »

Bitki Çaylarıyla Kış Aylarında “Ev İlacınızı” Hazırlayın

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kış mevsimi yaklaşırken hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltarak, vücudumuzu rahatlatacak basit ama yararlı formüller öneriyor. Sezik, bitki çaylarının yer aldığı “ev ilacı” olarak adlandırdığı bu karışımların yapılışında, bilinen firmaların gerekli analizleri yapılmış poşet çaylarının kullanmasını tavsiye ediyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, çeşitli nedenlerle yaşanan rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı …

Devamını oku »

Yeni Damak Zevkimiz Dana Tandır Burger

Metropol hayatının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelen hamburger bugün karşımıza pek çok farklı sunumla çıkıyor. Tribeca bir ilki gerçekleştirerek Amerikan tarzı hamburgeri alıyor ve Türk usulü tandır ile buluşturuyor. Ortaya çıkan lezzet senteziyse sizi gurmelere layık bir yolculuğa çıkarıyor. Türkiye’yi bagel ile tanıştıran Tribeca yepyeni bir lezzete daha imzasını atıyor. Yeni tatlar arayanlara leziz ve farklı alternatifler sunan Tribeca alışılagelmiş …

Devamını oku »

İş Dünyasının Lezzet Üssü: Şefik Döner

Yemek molasında sağlıklı, kaliteli ve protein ağırlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi Şefik Döner olacak. Kaliteli hizmet anlayışı, hijyenik ve güvenilir lezzetleriyle Türkiye’yi “Döner Restoranı” kavramıyla tanıştıran Şefik Döner, şık duruşuyla döner keyfini restoran anlayışıyla birleştirerek leziz bir füzyon oluşturuyor. Kaliteli malzeme seçimi ve özgün tadıyla hafızanızda iz bırakacak olan Şefik Döner, Levent’teki merkezi lokasyonu sebebiyle öğle saatlerinde iş dünyasının akın ettiği, …

Devamını oku »

Shake Shack’den eşsiz bir lezzet daha; Apple Pie Concrete  

Dünyanın en lezzetli hamburgerini ‘Yolüstü hamburgercisi’ konsepti ile Türkiye’ye getiren NewYorklu Shake Shack, tatlı severler için menüsüne benzersiz bir tad daha ekledi. Yoğun vanilyalı dondurma eşliğinde elmalı tart ile hazırlanan Apple Pie Concrete (elma tartı ile hazırlanmış yoğun vanilyalı dondurma) Shake Shack’de lezzet tutkunlarını bekliyor. Newyork’un efsane lezzetleri İstanbul’da Yüzde 100 Angus dana etinden yaptığı hamburgerlerle2004‘te New York’ta başladığı hikayesine …

Devamını oku »

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Pirinçte rekolte düşük fiyat artışı kapıda

Türkiye bu yıl iklim değişikliği dâhil birçok unsur nedeniyle gıdada büyük bir fiyat artışı yaşıyor. Hem üretici hem de tüketiciler ise merakla bu yılki hasadın nasıl olacağını bekliyor. Eylül ayı sonunda çeltik hasadına başladıklarını belirten Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, ilk ürünlere bakarak bu yılki rekoltenin geçen yıla kıyasla yüzde 20 oranında düşük olacağı öngörüsünde bulundu. Erdoğan herhangi …

Devamını oku »

Koska Tahin Pekmez Sofralarınızı Tatlandırın

Yüzyılın geleneksel tadı Koska’nın vitamin deposu tahin-pekmez karışımı ramazan boyunca sofralarınızı tatlandırıyor. Beynin tek enerji kaynağı şekeri doğal yollardan almanızı sağlayan pekmez ile kalsiyum açısından oldukça zengin olan tahin 7’de 70’e herkesin tek enerji kaynağı. Koska’nın geleneksel yapısını koruyarak modern ve yenilikçi yaklaşımıyla sunduğu tahin-pekmez karışımı sofralarınızın vazgeçilmezi oluyor. Pekmezin içerdiği doğal şeker ve zengin demir ile tahin-pekmez karışımı 7’den …

Devamını oku »