Büyük önem arz eden “Az Olanın Gücü” konusuyla BENEO, bu yıl Amsterdam’da düzenlenen HiE Fuarında özellikle kan şekeri değerlerinin dengelenmesine odaklanıyor. Şirket, yiyecek ve içeceklerin kandaki glikoz tepkisini BENEO bileşenlerinin nasıl yavaşlatabileceğini ve dolayısıyla sağlıklı yaşama katkısını gösteriyor. Kan şekerinin düzenlenmesinin yanı sıra BENEO, glütensiz ürünlere dair çözümlerini de sahneye çıkarıyor. Diyabet, obezite gibi bulaşıcı olmayan hastalık vakalarının artması, yüksek …
Devamını oku »Etiket arşivi: dünya mutfakları
Kahvaltı Etmeyen Kişiler Obez Oluyor
Yapılan çalışmalarda düzenli kahvaltı yapmayan veya kahvaltıda yeterli miktarda doğru besinleri tüketmeyen kişilerin daha fazla obez olduğu görüldü. Kahvaltı edilmemesi sonucunda öğle vaktinde daha fazla açıkılacağı ve bunun sonucunda da bir sonraki öğünde besin tüketiminin daha fazla olacağı unutulmaması gerekir. Ortalama 8-9 saatlik açlık sonrası vücut, beslenmeye en çok sabah ihtiyaç duyar bu yüzden de en önemli öğün kahvaltıdır diyen …
Devamını oku »Emsan’dan Yepyeni Ürün: Pıtırcık Çay Saati Takımı
Her geçen gün ürün gamına bir yenisini ekleyen Emsan, kadınların her anında yanında olmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli börek, kek ve pastalar ile zenginleşen beş çayı sofralarınız Emsan Pıtırcık Çay Saati Takımı ile keyfe dönüşecek. Kadınları bir araya getiren en keyifli aktivitelerden biri de beş çayı. Çayın yanına kek ve pastaların hazırlandığı, sevdiklerinizle koyu bir sohbete daldığınız çay saatinizi renkli …
Devamını oku »İyi Tasarım Ödülü Anavarza Bal’ın
“Herkes İçin Tasarım Farkındalığı” sloganıyla en iyi endüstriyel tasarımları ödüllendiren Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 2014, 28 Kasım günü gerçekleştirilen törenle ödüllerini dağıttı. Türkiye’nin en iyi ambalajlarının katıldığı yarışmada Anavarza Bal, yenilikçi kavanoz tasarımıyla Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 2014’te Ambalaj ve Hızlı Tüketim Ürünleri kategorisinde ‘İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Tasarım alanında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Design Turkey 2014 …
Devamını oku »Türkiye’de İlk; Protein Almak İsteyenlere Özel 2K Pide
Karadeniz’in damak tadını yurtiçi ve yurt dışından birçok lezzet tutkunuyla tanıştıran Fatih Karadeniz Pidecisi, 57 yılı aşkın tecrübesi ile müdavimlerini ağırlamaya devam ediyor. Tarihi pidecinin birbirinden lezzetli kavurmalı ve kuşbaşılı pideleri, kış aylarında doğal yoldan protein almak isteyenlere özel, 2K Pide ismi ile yarısı kavurmalı yarısı kuşbaşılı olarak aynı pidede buluşturuluyor. Besin değerleri bakımından tam bir protein deposu olan kavurmalı …
Devamını oku »De’Longhi Grup, Omnivore Food Festivali’nde Yerini Alıyor
Dünyanın ilk gezici yemek festivali Omnivore Food Festival, dünyaca ünlü şefleri ve Türk şefleri bu etkinlikte buluşturuyor. De’Longhi Grup, Omnivore Food Festivali’ne dünyanın bir numaralı kahve makine markası De’Longhi ve dünyanın bir numaralı gıda hazırlama markası Kenwood ile sponsor oluyor. Omnivore Food Festivali, 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Dünyaca ünlü şefler ile Türk şeflerini bir araya getiren dünyanın …
Devamını oku »Barilla, Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde
Dünyanın önde gelen İtalyan gıda şirketi Barilla, 27-28 Kasım 2014 tarihlerinde turizm sektörünün profesyonelleri ile buluşacak. Turizm sektörünün yatırımcı ve yöneticileri başta olmak üzere seyahat endüstrisine kadar yüzlerce profesyonelin sektörü geleceğini masaya yatıracağı Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Barilla yeni projelerini tanıtıp, İtalyan şefleriyle şov yapacak. Barilla, 27-28 Kasım tarihlerinde turizm sektörünün duayenlerini dördüncü kez bir araya getirecek Antalya Uluslararası Resort …
Devamını oku »Hafıza İçin Kestane..Kış Mevsiminin Sağlık Deposu Kestane
Gelen soğuklarla birlikte gelen sıcacık kestane kokusuna dayanamaz olduk. Kestanenin tam da zamanıyken enerji sağlamak adına kaliteli bir besin kaynağı olduğunu belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca, hafıza eksikliğinde oldukça güçlü olduğunu belirtti. Omega -3 ve Omega-6 yağlarını bulunduran Kestane, öğrenme ve hafıza i üzerinde, hatta alzheimer hastalığında önemli bir etkene sahip. Sağlık deposu kestanenin besin öğelerine değinirsek: fosfor, magnezyum, klor, …
Devamını oku »Bolulu Hasan Usta’nın Salebi İle Soğuk Havalara Meydan Okuyun
Geleneksel sütlü tatlıların deneyimli ustası Bolulu Hasan Usta, tatlı ve dondurmalarında kullandığı salebini şimdi içime hazır halde sunuyor. Kış aylarının vazgeçilmez içeceği salep Bolulu Hasan Usta’nın 32 yıllık deneyimiyle akılları baştan alacak bir tada dönüşüyor. Kış mevsiminin gelmesini büyük bir sabırsızlıkla bekleyen salep hayranları, Bolulu Hasan Usta’nın doğal gerçek salebi ile geleneksel tadın keyfine varacak. Soğuk havaların beraberinde getirdiği boğaz …
Devamını oku »Pınar Resim Yarışması’nın Minik Ressamlarının Resimleri Pınar Sütlerini Renklendiriyor
Türkiye’nin öncü markası Pınar, 200 mililitrelik sütlerini Pınar Resim Yarışması’nı kazananların arasından seçtiği beş resim ile yeniden tasarladı. İlköğretim çocuklarının resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak amacıyla 33 yıldır düzenlenen geleneksel Pınar Resim Yarışması’nı kazanan beş minik ressamın resimleri 200 ml ve 6’lı 200 ml Pınar Sütlerinin üzerinde tüketicilerle buluşuyor. Muğla’dan 14 yaşında Gülseren Serenay Pekdoğan’ın, İstanbul’dan 14 yaşındaki …
Devamını oku »