Ay çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi, diyabetin önlenmesinde ve yönetiminde olumlu etki edebiliyor. Şekersiz şekerlemelerden, düşük karbonhidratlı makarna ve sonu gelmeyen tavuklu akşam yemeklerinden sıkıldınız mı? Diyabetli olmak, diyetinizin sıkıcı olması gerektiği anlamına gelmiyor. Aslında tam tersi olmalı. Çeşit, damak tadınızı cezbeder ve vitaminler, besin bileşenleri ve antioksidanları sağlıklı bir denge içerisinde tüketmenizi sağlar. Diyabet için standart bir beslenme şekli yoktur …
Devamını oku »Etiket arşivi: dünya mutfakları
Zayıflama Sürecini Sebze İle Başlatın
Daha az acıkmak, daha tok kalmak için; kan şekerinin çok hızlı yükselmemesi, çok hızlı düşmemesi için; bağırsakların çok iyi çalışması, kabızlık olmaması için sebzelere sofrada daha çok yer açmak gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya genel olarak bütün sebzelerin bitkisel karbonhidrat kaynağı aynı zamanda da çok iyi lif kaynağı olduğunu belirtiyor. “Ben sebzeleri çoğu zaman süngere benzetirim, hani bir …
Devamını oku »Simit Sarayı’ndan İştah Kabartan Bir Lezzet: Simit Burger
Lezzetinden ödün vermeden yenilikleriyle ürün yelpazesini geliştirerek hem damaklara hem gözlere hitap eden Simit Sarayı, Simit Burger ile yine iştah kabartıyor. Menüleriyle dikkat çeken Simit Sarayı’nın mutfak konsepti bulunan mağazalarının menüsüne eklediği Simit Burger, özel ekmeği ile burger lezzetine farklı bir tat katıyor. Simit Sarayı’nın tescilli ürünü Simit Burger, susamlı özel ekmeği içerisinde, taptaze yeşil göbek salatası, domatesi, özel mayonez …
Devamını oku »Emsan Griss Kek Kalıplarıyla Keklerin Şekli Bozulmuyor
Çay saatlerinin en güzel lezzetlerinden biri olan kekin lezzeti kadar sunumu da önem taşıyor. Mutfakların yenilikçi markası Emsan, yepyeni ürünü seramik kaplama Griss Kek Kalıbı ile dağılmadan kolayca çıkan kekleri sunumlarınıza hazırlıyor. Üzümlü, fındıklı, çikolatalı ve daha yüzlerce çeşitleriyle ikramlıkların en gözde yiyeceği kekler, hoş görüntüsüyle de göze hitap ediyor. Mutfakların en köklü markası Emsan, şekli bozulmadan istediğiniz gibi keklerle …
Devamını oku »Paketli Ekmek Tüketimi İsrafı Yüzde 50 Azaltıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma yaşandı. Günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı ve 2 milyar 800 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Bu olumlu gelişmelere rağmen Türkiye’de hala günde 4,9 milyon adet ekmek çöpe atılıyor. İsrafın boyutlarını …
Devamını oku »Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın
Sağlıklı beslenmeye gösterdiğiniz önemin sağlığınıza kattığı değeri biliyor muydunuz? Kanserle beslenme arasındaki bağı 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Bu Önerileri Dikkate Alın! 1.İdeal ağırlığınızı koruyun. 2.Lifli gıdalarla beslenin. 3.Diyetinize karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak, Brüksel lahanası gibi hardallı sebzeleri ekleyin. 4.Turunçgiller, havuç ve domatesi daha fazla tüketerek vücudunuzun C, E ve …
Devamını oku »Knorr ve Türk Kızılayı’ndan Hem İçimizi Hem Kalbimizi Isıtan Proje
Knorr, Türk Kızılayı ile birlikte hayata geçirdiği “Hem İçimiz Hem Kalbimiz Isınsın” projesi kapsamında, ihtiyaç sahiplerine 1,5 milyon kase çorba bağışında bulunuyor. Soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin içini ısıtmayı hedefleyen “Hem İçimiz Hem Kalbimiz Isınsın” projesine tüketiciler de 30 Mart tarihine kadar satın aldıkları her Knorr Ezogelin çorbası ile destek olabilecekler. Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı çerçevesinde toplumsal ve çevresel …
Devamını oku »Akdeniz Tipi Beslenme Karaciğer Kanseri Riskini Azaltıyor
Karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve pankreas cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Kaan Karayalçın, karaciğer kanseri, Hepatit B ve C tedavisi ile ilgili bilinmeyenleri paylaşıyor. Karaciğer kanseri kansere bağlı ölümlerin arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Karaciğer hücrelerinden köken alan bu kanser (HCC) Asya ülkelerinde azalma eğilimi gösterirken Amerika ve Avrupa ülkelerinde artmaktadır. Birçok kanser türünden farklı olarak HCC’de neredeyse bütün hastalarda altta …
Devamını oku »Backhaus Acıbadem Kurabiyesi İstanbul’un En Tazesi
Backhaus lezzetlerinin en çok tercih edilen ve sevilenlerinden biri olan Acıbadem kurabiyesi, günlük hatta çoğu zaman saatlik olarak özel fırınlarda üretiliyor. Dünyaca ünlü şeflerin eşsiz reçeteleriyle hazırlanan ve Backhaus’un iddialı lezzetlerinden biri olan Acıbadem kurabiyesi, geleneksel yöntemlerle hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanıyor. Uzun pişirme süresi sayesinde de her ısırıkta aynı lezzetin alınmasını sağlayan Backhaus Acıbadem kurabiyesi, kahve ve çay sohbetlerine …
Devamını oku »Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor
2014 yılını 180 milyon TL ciro ile kapatan Koska, 2015 yılında 425 adet ürün çeşidi ile 225 milyon TL ciro ve yüzde 25 büyüme hedefliyor. 78 ülkeye ihracat yapan Koska, 2015’te satış oranını yüzde 30’a çıkartarak 100 ihraç pazarına sahip olmak için çalışacak. 108 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü markaları arasında yer alan Koska, düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılını değerlendirdi …
Devamını oku »