Ana Sayfa » Etiket arşivi: domates (sayfa 5)

Etiket arşivi: domates

Hamilelere Müjde

Hamilelere Müjde: Taze Hindistan Cevizi ile Mide Bulantılarına Son Ekranların popüler yarışma programıyla Türkiye’deki bilinirliliği hat safhaya ulaşan Taze Hindistan Cevizi’nden hamileleri sevindirecek bir haber geliyor. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, hamilelik döneminde mide bulantısı sorunu yaşayan anne adaylarının Taze Hindistan Cevizi ile eski, mutlu günlerine dönebileceklerinin müjdesini veriyor. Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan Taze Hindistan …

Devamını oku »

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası (4 Kişilik)   Hazırlık Süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika   Malzemeler: 2 adet orta boy kırmızı patates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 diş sarımsak 2 avuç pazı yaprağı 1 adet …

Devamını oku »

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü   Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz.   Bade’nin Şekeri kimdir? 5,5 yaşındaki Bade’nin annesidir. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Sıla Alkan, 2014 yılında kızının Tip 1 Diyabet teşhisi konulmasının ardından kızı için hazırladığı tarifleri paylaşmak adına …

Devamını oku »

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…  Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin…   Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı     Ramazan ayında …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN

Oruç Tutarken Sağlığınızı Ve Formunuzu Koruyun

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN Uzun yaz günlerine rastlayan Ramazan ayında hastalıklara yakalanmamak ve fazla kilolardan kurtulmak için iftar ve sahur öğünlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Açlık, susuzluk, bitkinlik şikayetlerini en aza indirmenin, düşük ve yüksek tansiyonu önlemenin, sindirim sistemi problemlerinin oluşmasını engellemenin yolu ölçülü ve dengeli beslenmekten geçiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili görüşlerini dergimize anlattı.   Emine YÜZBAŞIOĞLU Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın!

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın! İstanbul Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl, ciddi kalp hastalığı olan hastaları oruç tutmamaları konusunda uyardı. Özellikle, kalp yetersizliği, kalp fonksiyonları bozulmuş ve ritim bozuklukları olan, diyabeti olan, böbrek yetersizliğinin de eşlik ettiği kalp hastalarına orucu önermediklerini aktaran Bingöl, “Daha hafif derece kalp hastalığı olan hastalarımıza da sahurda ve iftarda da dengeli ve hafif …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Kuzu İncik

Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler 1  adet kuzu incik 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1 kaşık karışık baharat 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet patates 1 adet havuç   Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir gece zeytinyağında marine edin. Doğranmış patates ve havucuna, defne yapraklarını da ilave ettikten sonra karışık baharatlarla marine edin. Kuzu incikleri de sebzelere ekleyin. Suyunu da …

Devamını oku »

Soğan Dolması

Soğan Dolması

Soğan Dolması (4 Kişilik)   Soğan Dolması Malzemeler 1 kilo arpacık soğan 200 gram pirinç 50 gram salça 300 gram kıyma 5 gram karabiber 5 gram kimyon 12 gram tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Soğan Dolması Hazırlanışı İç harcı için; Kıyma, pirinç, soğan, salça ve  baharatları iyice yoğurun. Haşladığınız arpacık soğanların içlerini harcınızla doldurun. Tencereye aldığınız dolmalarınızı kısık ateşte 1 …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »