Gaggenau’nun yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi minimalist ve şık tasarımlı davlumbazı, mutfaklarda yerden tasarruf sağlarken, yemek buharlarını ve kokuları sessiz ve yüksek bir verimlilikle yok ediyor. Çelik ve lüks yemek pişirme kültürünün simgesi Gaggenau, yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi davlumbazlar ile ev mutfaklarına profesyonel bir teknoloji getiriyor. Minimalist tasarımlı model, yemek buharlarını ve kokuları sessiz ve …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çorbalar
Isıtıldığında Rengi Değişen Sütü İçmeyin
Süt tüketimi, bebeklik döneminden yaşlılığa kadar her yaş grubu için büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir yaşam için günde 2 bardak süt içilmesi gerekiyor. Oysa bebeklerin vazgeçilmez gıdası sütün, insan sağlığına sayısız faydası bulunuyor. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Elif Erdem Özcan, “21 Mayıs Dünya Süt Günü” öncesi, sütün faydaları ve çocuklara sütü sevdirecek sağlıklı tarifler …
Devamını oku »Ramazan’da Karbonhidratlardan Vazgeçmek Büyük Hata
İftar sofrası hazırlanırken her besin grubundan dengeli bir menü oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayan NUDO Danışman Diyetisyeni Seçil Kenar, “Özellikle kilo almamak veya sağlıksız diye karbonhidrat içeren besinleri Ramazan menüsünden çıkarmak büyük bir hatadır” dedi. Türkiye’nin ilk yerli ve katkısız noodle markası NUDO’nun danışman diyetisyeni Seçil Kenar, Ramazan ayı için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Vücut dengesini korumak adına oruç tutarken yediklerimize …
Devamını oku »Dondurulmuş Gıda Pazarı 450 Milyon Liralık Büyüklüğe Ulaştı
SuperFresh, Türkiye’nin ilk dondurulmuş gıda markası. Kökleri 1970’lere dayanan Kerevitaş’ın dondurulmuş gıda markası olarak 1990 yılında Türk tüketicisini yeni nesil saklama yöntemi dondurulmuş gıda ile tanıştırdı. Milföyden, pizzaya, bezelyeden böreğe 25 yıldır pek çok ilki gerçekleştirmiş ve Türk tüketicisine sevdirmiş. Öyle ki, Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörünün jenerik ismi olmuş SuperFresh. Yüzde 56’lık pazar payı ve yüzde 97 marka bilinirliği var. …
Devamını oku »Sabri Ülker Vakfı 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi Yapıldı
Sabri Ülker Vakfı 3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, dünyaca ünlü bilim insanlarına ev sahipliği yaptı. 3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi bu yıl “Beslenmenin dünü, bugünü, yarını: Daha sağlıklı bir toplum için beslenme alışkanlıklarında değişim” temasıyla alanında dünyaca ünlü bilim insanlarını İstanbul’da bir araya getirdi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde her yıl meydana gelen 57 milyon ölümün %59’u diyabet, …
Devamını oku »3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da başladı
3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde bilimsel gerçekler ve gelişmeler masaya yatırıldı. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beyaz Et Kongresinin üçüncüsü başladı. 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da yapılan kongrede tavukla ilgili tüm sorulara bilimsel yanıtlar verildi. BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, uzman olmayan kişilerin tavuk üzerinden reyting elde etmeye çalıştıklarını belirterek; …
Devamını oku »Baklava tartışmasına Güllüoğlu son noktayı koydu
Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) esnafa gönderdiği uyarı yazısında, ‘Antep Baklavası yöre dışında imal edilemez’ ifadesine Türkiye’yi baklava ile tanıştıran Güllüoğlu Aliesi’nin beşinci kuşağının en büyük temsilci Nejat Güllü sert yanıt verdi. Nejat Güllü, “Baklava üzerinden gündem yönetmeye çalışılmasını şaşkınlıkla izliyoruz. GSO’nun bölgenin ekonomisi, istihdam ve ihracat oranları ile 2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye’de kalkınma yolundaki çalışmalara katkısı ile gündemi yönetmesi gerekir” …
Devamını oku »Hayata Bir Mola: Kahve Diyarı
Her gün yeni bir tat, onlarca seçenek, benzersiz ve davetkâr taze kahve kokusu… Kahve Diyarı, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan mağazalarında, her damak zevkine uygun zengin menüsüyle misafirlerine hizmet veriyor. Kahve Diyarı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, hedeflerinin 2018’e kadar Türkiye’deki mağaza sayısını 500’e çıkarmak ve Avrupa’ya açılmak olduğunu belirtiyor. Türkiye’de, yeme-içme sektöründe elde ettiği başarı ile her geçen gün …
Devamını oku »Bamyalı Patates Çorbası
Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 adet orta boy soğan > 3 adet patates > 1 su bardağı krema > Yarım tatlı kaşığı hardal > 1 adet limon > 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan sirkeli suya atıp …
Devamını oku »Yulaf Ezme Çorbası
Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan Yarım adet küçük boy beyaz lahana 1 adet büyük boy domates 4 su bardağı su 1 kahve fincanı yulaf ezmesi 1 silme tatlı kaşığı tuz Karabiber Hazırlanışı 2 su bardağı su içerisinde yulaf ezmesini 5 dakika kaynatın. Soğanı çentin ve lahanayı 2 santim büyüklüğünde ince ince doğrayın. Zeytinyağının içerisine …
Devamını oku »