ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli ve sıra dışı kahve dükkanları açılmaya başladı. Kendilerine “Üçüncü Nesil” ya da “Üçüncü Dalga Kahveci (Third Wave Coffee Roastery)” diyorlar. Onlardan bahsetmek istiyorum bu ay sizlere. Şu aralar özellikli kahve modasında son noktalar. Üçüncü nesil denen bu kafelerde çalışan baristalar da özellikli, dövmeli protest stilli …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çorbalar
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre ayran 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz Yarım demet kıyılmış nane 4-5 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı yarma mısır 1 çay bardağı buğday Buz parçaları Hazırlanışı: Yarma mısırları ve buğdayları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan …
Devamını oku »RAMAZANA ÖZEL TARİFLER
RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer tuttuğunun altını çizerek bu üç ana yiyecek için sağlıklı tarifler vermeyi de ihmal etmedi. NOHUTLU HAFİF ÇORBA Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 litre su 200 ml süt 1 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş kadar sarımsak Yarım çay …
Devamını oku »Naneli Ayran
Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik) Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Ege otları şifa deposu
Ege otları şifa deposu Diyetisyen Fatma Baysal, Ege Bölgesi’nde yetişen C vitamini, magnezyum, çinko gibi vitamin ve minerallerce yüksek değerlere sahip otların birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ifade etti. Ege Bölgesinde yetişen ve yenilen birçok ot çeşidinin bulunduğunu söyleyen Medicalpark İzmir Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, ilkbahar aylarının bu otların en bol, en taze ve en lezzetli olduğu dönem olduğunu belirterek, “Sarmaşık, …
Devamını oku »BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!
BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI! ALERJİK RİNİTİ ÖNLEMENİN 5 YOLU Bahar mevsimini ve beraberinde getirdiği ılık havaları karşıladık. Isınan havalarla birlikte sokaklarda, parklarda ve bahçelerde geçirilen süre de arttı. Tabii bu durum da bazı alerjik problemlerin yaşanmasına yol açtı. Bilhassa etrafa yayılan bitki polenleri, başta çocuklar ve alerjik rinit hastaları olmak üzere birçok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Bu polenlerin havaya …
Devamını oku »Azı karar, çoğu zarar!
RAMAZAN’IN 3 SİMGESİ Güllacı, hurması, pidesi… Onlar Ramazan’ın simgesi haline gelmiş, üç lezzeti… “Ramazan hiç onlarsız olur mu?” denilenleri… Bu üç simge, lezzetlerinin yanı sıra masum görüntüleriyle de öne çıktığından, kişi hiç farkına varmadan gereğinden fazla tüketebiliyor; farkına varsa bile “Nasıl olsa yılda bir ay yiyeceğim, bir şey olmaz” diyerek zararlarını göz ardı edebiliyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet …
Devamını oku »Sütün nimetleri…
Sütün nimetleri… Yemek Stilisti ve Şef Müşerref Kartaler ile oyuncu ve yemek programları yapımcısı Gizem Erman Soysaldı’nın’ Bir Kavanoz Mucize Tel Dolap’ kitabından anne eli değmiş süt kokan ev yapımı lezzetlerin, belki de asırlık reçetelerini taşıdık. Otlu Tereyağı Malzemeler: 250 gram doğal tereyağı 4-5 dal dereotu 4-5 dal maydanoz 1-2 dal taze fesleğen 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Tereyağını …
Devamını oku »Soğuk Ayran Çorbası
Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …
Devamını oku »Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesine Birincilik Ödülü
Nestlé’nin “Beslenebilirim” projesi, kurumsal sosyal sorumluluk alanında en iyi proje seçildi. Bursa Halkla İlişkiler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve ilk kez ulusal ölçekte gerçekleştirilen Halkla İlişkiler Çalışmaları ödüllerinde; Nestlé’nin çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan “Beslenebilirim” projesi, kurumsal sosyal sorumluluk alanında en iyi proje seçildi. Halkla ilişkiler alanında uzman 7 kişiden oluşan jüri tarafından proje değerlendirmeleri yapılan Halkla …
Devamını oku »