Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çilekli Tatlı

Çilekli Tatlı

cilekli-tatli

Çilekli Tatlı Tarifi

Çilekli Tatlı İçin Malzemeler:
Yarım litre süt
125 gram toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya
1 kutu krema (200 ml.)
500 gram çilek
1 paket krokan (80-100 gr)

Çilekli Tatlı Hazırlanışı:
Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte
topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve vanilya aroması ile tereyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Oda ısısında ılınınca kremayı ve çileklerin yarısını ekleyin. Pütürsüz bir kıvam alana dek yeniden mikserle çırpın. Tatlıyı servis bardaklarına paylaştırın. Üzerlerine ufalanmış krokan ile kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk servis yapın.

OKU ➤  Çilek Marmeladı

Tavsiye

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir