Malzemeler: √ 8 adet tost ekmeği √ 2 yemek kaşığı tereyağı √ 2 adet yumurta √ 1 su bardağı süt √ Yarım su bardağı toz şeker √ 1 paket vanilya √ 1 su bardağı labne peynir √ Çeyrek su bardağı damla çikolata √ Yarım çay bardağı portakal suyu √ 1 adet dilimlenmiş muz √ Üzerine serpmek için toz tarçın Fransız …
Devamını oku »Etiket arşivi: Basit Yemekler
Ton Balıklı Hamurlu Keseler
Malzemeler • 1 kase konserve ton balığı • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 2 dal kıyılmış dereotu • 1 adet kekikli hamur (Kekikli ve Lorlu Ekmekler tarifindeki hamuru aynen uygulayın) Ton Balıklı Hamurlu Keseler Tarifi: Kekikli ve Lorlu Ekmekler tarifindeki hamurun dinlenme aşamasını aynen uygulayın. Hamur yeterince dinlenince dört eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ısıya dayanıklı, yuvarlak yağlanmış …
Devamını oku »Renkli Börek
Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 2 adet büyük boy havuç • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma • 150 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri • 1 demet kuzukulağı veya roka Sosu için: • 2 adet yumurtanın sarısı • 3 çorba kaşığı sıvı yağ Üzeri için: • Haşhaş tohumu Renkli Börek Tarifi; Sosu için; Yumurta sarıları ile sıvı yağı karıştırın. …
Devamını oku »Emsan’dan Bayram Sofralarınıza Şıklık Katan Ürünler
Birbirinden şık tasarımlarıyla sofra kültürünü sanata dönüştüren Emsan; bayram sofralarınızı da şenlendiriyor. Emsan Stream yemek takımı ve Surf çatal-kaşık-bıçak takımı sadelik ve şıklığı bir arada sunan dizaynıyla kalabalık bayram sofralarınıza asalet katıyor. Kalite ve şıklıktan ödün vermeden oluşturduğu ürünleriyle sofraların vazgeçilmezi olmayı başaran Emsan, Stream Yemek Takımıyla yine dikkatleri üzerine çekiyor. Emsan’ın özel olarak tasarlanmış ürünü Stream yemek takımı; yuvarlak …
Devamını oku »Fava
Malzemeler 200 gram kuru bakla içi 1 tutam dereotu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Fava Tarifi: 200 gramkuru bakla içini 2 saat süre ile suda bekletin. Suda beklettikten sonra baklayı 4 bardak su ile haşlayın. Haşlama esnasında gerekli olan baharatları ilave edin, özleşene kadar …
Devamını oku »Sebzeli Tarator
Malzemeler 4 adet orta boy havuç 1 demet roka Yarım demet maydanoz 400 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kapya biber Sebzeli Tarator Tarifi: 4 adet havucu soyarak rendeleyin, rendelediğiniz havucu zeytinyağı ile hafif ateşte kavurun. Kapya biberi ince ince doğrayıp kızarmakta olan havuca ekleyin. Birlikte kavurun ve soğutmaya bırakın. …
Devamını oku »Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar
Malzemeler: 12 adet büyük boy hurma 50 gram dil peyniri 6 dilim pastırma Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar Tarifi; Hurmaların her birinin boyuna hafifçe çizik atıp çekirdeğini özenle çıkartın. Bu boşluklara girecek şekilde küçük küçük kesilmiş dil peyniri yerleştirin. Pastırmaları boyuna ikiye kesin ve her hurmanın etrafını sararak kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar yaklaşık …
Devamını oku »Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar
Malzemeler 100 gramlabne peyniri 100 gram lor peyniri 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 50 gram salam Hindistan cevizi rendesi Yeteri kadar tuz, karabiber 25 gram tereyağı Maydanoz Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar Tarifi: Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kızartın. Doğranmış mantarları da ekleyip …
Devamını oku »Patates Bravas
Malzemesi • 1 kilo patates • 100 gram taze kaşar • 1 demet maydanoz • 150 gram domates sos Patates Bravas Tarifi: Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve yağda kızartın. Bir kaba alıp üzerine domates sos dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Fırında 2 dakika süreyle kızartın ve maydanoz ile servis edin.
Devamını oku »Piyaz
Malzemeler 2 su bardağı dermason fasulye 1 adet soğan 4 adet domates 2 fincan zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz Tuz, pul biber 6 çorba kaşığı sirke Üzeri için; 4 adet haşlanmış yumurta Piyaz Tarifi: Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. …
Devamını oku »