Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 47)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

Beko’dan İspanya’da “Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu”

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen “Beko Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu”nda İspanyol şef Martin Berasategui yönetiminde hazırlanan 2000 tabak yemek, ihtiyacı olanların faydalanması amacıyla restoranlara dağıtıldı. Beko, İspanya’nın başkenti Madrid’te 15 Ekim Salı günü “Beko Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu” isimli bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdi. İlk defa düzenlenen maraton kapsamında 300 aşçı, yemek okulu öğrencisi ve 20’den fazla gönüllü yemek yaptı. …

Devamını oku »

Türkiye’de gıda sektöründeki en büyük yatırım

Bir asra yaklaşan tarihi ile Türkiye’nin en büyük sirke ve sos üreticisi Kemal Kükrer, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek yine kendi konusunda dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Japon Ajinomoto ile bir ortaklığa imza attı. 12 Kasım’da Les Ottomans Hotel’de düzenlenen basın toplantısında şirket yöneticileri sektörde büyük ses getiren ortaklıkla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin lider sirke ve sos …

Devamını oku »

Dardanel, Türkiye’nin İlk Deniz Dostu Sertifikalı Ton Balığı Oldu!

Türkiye’nin önde gelen su ürünleri firmalarından Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş. ton balığı ürünleri ile sürdürülebilir denizcilik, çevrenin ve doğal yaşam alanlarının korunması açısından önem taşıyan “Friend of the Sea” (Deniz Dostu) belgesini aldı. Tarafsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen izlenebilirlik denetimleri sonucunda Dardanel ürün grubu “Friend of the Sea” çevre dostu etiketini taşımaya hak kazandı. Sürdürülebilir avcılık yöntemleriyle avlanan ton balıklarıyla …

Devamını oku »

Diyabette Kan Şekerini Dengeleyen 10 Özel Besin

Diyabet, insülin salınımı veya insülün etkisinin yetersizliği sonucu kan şekerinin artmasıyla kendini gösteriyor ve ömür boyu sürüyor. Bu nedenle diyabette kan şekerini normale yakın tutmanın yolu beslenme alışkanlıklarından geçiyor. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri’nden beslenme ve diyet uzmanı Hayriye Arıkan, posalı besinler olan ‘elma, kuşkonmaz, kuru baklagiller, brokoli, balık, yağlı tohumlar, portakal, soya fasulyesi, keten tohumu ve tarçın’ın kan şekerini normal …

Devamını oku »

Karaköy’ün Yeni Ritmi: WOM

Sanat, tarih ve eğlencenin çekim merkezi Karaköy’de yeni bir café semt müdavilerine ‘merhaba’ dedi. Adı ‘Word of Mouth’ etkisinin gücünden ilham alınarak konulan WOM Karaköy, sıcak ve samimi dekorasyonu, naif ve benzersiz lezzetleriyle misafirlerini şımartıyor. Wom’un menüsünde, mekanın atmosferi ile bütünleşen özel yemekler ve zengin kahve, çay çeşitleri sunuluyor. Confit Somon Linguini, Sirloin Steak, Wom Kalamar Salatası, Bonibon Burger bunlardan …

Devamını oku »

Aşkla üretilen İlk Hasat: Tariş “İlk Hasat” zeytinyağı tam mevsiminde sofranızda

  Tariş “İlk Hasat” zeytinyağı tam mevsiminde sofranızda Zeytinyağında Türkiye’nin gurur markası Tariş, “İlk Hasat” zeytinyağı ile sofralarda lezzet şölenini başlattı. Antik dönemdeki adına yakışır bir şekilde, altın şişelerde sunulan, Naturel Sızma Tariş İlk Hasat, Ege güneşinin tüm şifasını, lezzet ve bereketini sofralara taşıyor. Zeytinde hasat mevsiminin başladığı bu özel günlerde, Tariş’ten sofralara çok özel bir zeytinyağı geliyor; Tariş İlk …

Devamını oku »

Lezita’dan iki farklı lezzet: Izgara Köfte ve Kievski

Yeni Lezita ürünlerinin ikisi de birbirinden çok farklı ve birbirinden lezzetli. Piliç etinin en lezzetli parçaları Lezita Izgara Köfte’de bir araya geliyor ve bu yeni lezzet evde ızgara keyfi yaşatıyor. Komşularımızda çok beğenilerek tüketilen Kiev usulü tavuk lezzeti Kievski ise orijinaline uygun hammaddeler ve halis tereyağının birleşiminden oluşuyor. Lezita Kievski, piliç etinin en güzel hallerinden biri olarak sofralara geliyor. “Hayatın …

Devamını oku »

Sebzeleriniz İçin En Uygun Dezenfektan: Sirke

Uzmanlar, çoğu zaman suyun bile sebzelerin temizlenmesi için yeterli olmadığını, en uygun dezenfekte yönteminin “sirke ile yıkama” olduğunu vurguluyor. Kışın en çok tükettiğimiz ıspanak, pırasa, lahana gibi sebzelerde bulunan toprak kalıntıları ve bakteriler sebebiyle yiyeceklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Sebze temizliğinde çok önemli yeri olan su bile çoğu zaman yeterli olmuyor. Sebzelerin yıkanması konusunda uzmanlar, kimyasal bazlı temizleyiciler yerine sirkenin …

Devamını oku »

Norveçli ve Türk Çocuklardan Deniz Temalı Dostluk Menüsü

Norveç Kralı V. Harald ve Kraliçe Sonja’nın beraberlerindeki üst düzey heyetle birlikte 5 – 7 Kasım tarihleri arasında, Norveç’ten Türkiye’ye gerçekleşen devlet başkanlığı seviyesindeki ilk ziyaret, çocukların katılımıyla düzenlenen, deniz temalı etkinliklerle ayrı bir renk kazandı. Norveç’ten Türkiye’ye devlet başkanlığı düzeyinde gerçekleşen ilk tarihi ziyaret kapsamında, Norwegian Seafood Council (Norveç Deniz Ürünleri Konseyi) tarafından geliştirilen ve “Gelin, birlikte yaptığımız denizi …

Devamını oku »

Tefal Ve Arda Türkmen’in İş Birliğinin “İlk Ürünleri” Fransa’da Tanıtıldı

Yeniliklerin öncüsü Tefal, başarılı şef Arda Türkmen ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle Türkiye’de kullanıma sunacağı yepyeni ürün serisini, Fransa’daki üretim tesislerinde tanıttı.  Pro Selection tava/tencere serisi, Airbake kek ve pasta kalıpları ile Nutricook düdüklü tencereden oluşan özel ürünler, Tefal kalitesi ve üstünlüğüyle hayatı kolaylaştıracak. Dünyada tava-tencere pazarının lideri Tefal, yemek dünyasının başarılı ismi Arda Türkmen ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle mutfakları üstün …

Devamını oku »