Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 47)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Arap Köfte

  Malzemeler: • 1 kilo köftelik ince bulgur • 500 gram irmik • 1 çorba kaşığı kimyon • 1 çay bardağı biber salçası • 1 adet yumurta • 1 kase un (hamurları şekillendirmek için) • 1 çay kaşığı limon tuzu • Tuz Biberli ve Domatesli Sos: • 5-6 adet kaypa biber • 4 diş sarımsak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Mutfakların En Büyük Yardımcısı: Braun Mq775 Patisserie

Küçük ev aletlerine getirdiği yenilikler ve sunduğu pratik çözümlerle dikkatleri üzerine çeken Braun Multiquick 7 El Blendır Serisi’nin yeni ürünü Braun MQ775 Patisserie ile mutfakların baş tacı oluyor. Üstün Alman teknolojisi ışığında geliştirilen ürün, mutfakta geçirdiğiniz süreyi en aza indirgeyerek zamanı size hediye ediyor. Smart Speed Teknolojisi ile tasarlanan Braun MQ775 Patisserie, tek elle zahmetsizce yemek yapmanızı sağlıyor. Devrim niteliğindeki …

Devamını oku »

Domates Soslu Kuzu Tandır

Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 yemek …

Devamını oku »

Puratos’dan Dünyada Bir İlk: Ekşi Hamur Kütüphanesi

Dünya çapında ustaların bir numaralı yardımcısı Puratos bir ilke daha imza attı ve dünyanın ilk Ekşi Hamur Kütüphanesi’ni kurdu. Belçika’da bulunan kütüphane, benzersiz bir geleneksel ekşi hamur koleksiyonuna sahip. Geçtiğimiz hafta Belçika’nın Saint-Vint kentinde bulunan Puratos Ekmek Aromaları ARGE Merkezi’nde açılan bu eşi benzeri olmayan kütüphanenin amacı, ekşi hamur bio-çeşitliliğini ve bilgi birikimini korumak. Dünyanın pek çok yerinden ekşi hamurlara …

Devamını oku »

Sebzeli Kuzu Kapama

Malzemeler: • 5-6 dilim kuzu kol (veya but) • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik • 1 dal kekik • 1 adet büyük boy soğan • 5-6 adet arpacık soğan • 2 adet havuç • 2 adet patates • 5-6 yaprak pazı yaprağı • 3 yemek kaşığı yoğurt • 1 adet limonun suyu • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) • Tuz Hazırlanışı: …

Devamını oku »

‘Benim Balığım’ Yarışması Sonuçlandı

Denizlerimizin, sucul hayatın ve bağlantılı kültürlerin sürdürülebilirliğine katkı vermeyi amaçlayan Slow Food etkinliği 17-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen; istavritin, izmaritin, sardalya ve hamsinin onur konuğu olduğu “Benim Balığım” yarışmasında dereceye giren ilk üç tarif jüri üyeleri; Nedim Atilla, Ahmet Örs, Tuba Şatana, Vedat Başaran, Müge Akgün, Aglaia Kremezi, Şemsa Denizsel, Didem Şenol ve Nilhan Aras’tan oluşan jüri …

Devamını oku »

En Hızlı Little Caesars’lı Belli Oldu

Türkiye’yi nefis kenar ile tanıştıran Little Caesars, şimdi de sektördeki hız kavramına başka bir boyut getiriyor. Hızın sokakta değil mutfakta uygulanması gerektiği prensibine inanan Little Caesars, kendi çalışanları arasında düzenlediği “Türkiye’nin En Hızlı Pizzacısı” yarışması ile en hızlı üç pizza ustasını seçti. Yarım asırlık tarihi ile tüm dünyada en çok tercih edilen ilk üç pizza zincirinden biri olan Little Caesars, …

Devamını oku »

Fırında İncik

Malzemeler: • 500 gram kuzu incik • 2 adet soğan • 2 kahve fincanı un • 2 kahve fincanı yoğurt • 2 yemek kaşığı süt • 1 adet yumurta • 1 çay kaşığı tane karabiber • Birkaç dal biberiye Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi: • 1 küçük kase toz tarhana • 2 adet patlıcan • 15 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

GoldMaster, fritözleri ile kısa sürede yağsız kızartma lezzeti sunuyor

GoldMaster, kısa sürede lezzetli kızartma yapmayı sağlayan ve hanımların işini kolaylaştıran fritözleri Saray ve Sultan’ı müşterilerinin beğenisine sunuyor. Müşterilerin ihtiyacına göre tercih edebileceği GoldMaster fritözleri, iki çeşit olarak sunuluyor. 2000W yüksek performans gücüne sahip Sultan fritöz 2,5 lt yağ haznesi ile kısa sürede kızartma işleminizi yaparak zamanı size bırakıyor. 1200 W yüksek performans gücüne sahip Saray Fritöz’ün 1,2 lt yağ …

Devamını oku »

Sofraların baş tacı: Yoğurtlu Ramiz

Türkiye’nin 25 farklı kentindeki 129 şubesiyle Köfteci Ramiz, lezzet tutkunlarının buluşma noktası. Türkiye’nin 25 farklı kentindeki 129 şubesiyle ulusal bir lezzet zinciri oluşturan Köfteci Ramiz’in en çok tercih edilen lezzetlerinden Yoğurtlu Ramiz, sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. Tereyağında kızartılmış kepekli pide üzerinde sunulan dana etinden ızgara köftelere, nefis manda yoğurdu eşlik ediyor. ‘Yoğurtlu Ramiz’ isteğe bağlı olarak özel acı sosla da …

Devamını oku »