Bu yılın Ocak-Kasım döneminde demir çelik mutfak eşyası ihracatı yüzde 13,4, alüminyum mutfak eşyası ihracatı da yüzde 29,9 artış gösterdi. Türkiye, bu artışlar sonucu metal mutfak eşyası ihracatından 11 ayda toplam 342,4 milyon dolar döviz girdisi sağladı. Demir ve demir dışı metaller sektörü; metal matkap torna uçları ihracatını da yüzde 71,6 artırdı. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, sektörün ar-ge ve inovasyon …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
NG Kütahya Porselen ile Sofralarda Değişim Zamanı
Şık sofraların en yeni trendi, krem rengi. En şık sofralar krem rengi yemek takımlarıyla kuruluyor, beyaz yerini kreme bırakıyor. Bu yeni trendin öncülüğünü yapan NG Kütahya Porselen’in krem porselen ürünleri, misafir ağırlarken en şık seçeneğiniz oluyor. Sofralarda büyük değişim başlıyor! Yıllardır yemek masalarının hakimi sayılan beyaz renk, sonunda yerini kreme bırakıyor. Yemeklerin doğallığını artırarak misafirlerinizin hayranlığını kazanacak olan krem porselenler, …
Devamını oku »Kuzu Kafkas Kebabı
Malzemeler: • 500 gram kuzu eti • 2 adet soğan • 2 adet sarımsak • Sivri biber • Domates • Kaypa biber • Kekik, köri, tuz Krep İçin: • Yarım litre süt • 5 adet yumurta • 5 yemek kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Tuz, şeker Sosu için: • 1 kase yoğurt • 1 diş sarımsak …
Devamını oku »California Maki
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) • 60 gram salatalık • 40 gram avokado • 50 gram somon füme Hazırlanışı: Pilav …
Devamını oku »Balsamik Soslu Piliç
Malzemeler: • 800 gram piliç bonfile • Balsamik sirke • Sıvı yağ • Kekik, • Göbek salata • Domates • Salatalık mısır Hazırlanışı: Tavukları yekpare şekilde açıp balsamik sirke, sıvı yağ ve kekik ile marine edin. Tavada kızartın. Göbek salata, domates ve mısırdan bir salata yapın. İçerisine balsamik sirke, sıvı yağ, kekik ve tuz katın. Pişen tavukları jülyen dilimleyip salatanın üzerine dizin. Salatanız servise hazırdır.
Devamını oku »Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması
Malzemeler: • 10 adet kurutulmuş patlıcan • 10 adet kurutulmuş domates • 4-5 adet soğan • 3 baş sarsmak • 2 yemek kaşığı domates salçası • 2 yemek kaşığı biber salçası • 2 su bardağı pirinç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 yemek kaşığı toz şeker • 2 su bardağı sıcak su • Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz • 2 …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler: • 400 gram salamura yaprak • 500 gram pirinç 1 demet maydanoz • 5 adet soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 2-3 diş sarımsak • Tuz, yenibahar, kuru nane • Yarım demet taze nane • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 çay bardağı zeytinyağı • …
Devamını oku »Pancarlı Püre
Malzemeler: • 2 adet orta boy haşlanmış pancar • 4 adet büyük boy patates • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat • Tuz Hazırlanışı: Patatesleri soyup tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp iyice haşlayın; rendelenmiş pancarları, tereyağını, tuzu ve muskatı ekleyin. Blender yardımı ile iyice çırpın. Püreyi yıldız uçlu sıkma torbasına alın. Dekoratif bir şekilde servis kasesine …
Devamını oku »Tobiko Gunkan
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın …
Devamını oku »Kıymalı Börek
Malzemeler: • 3 adet yumurta • 1 su bardağı su • 5,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı sirke • 1 çay bardağı un (Hamuru açmak için) • Tuz İç Malzemesi: • 500 gram kıyma • 1 adet büyük soğan • 1 yemek kaşığı biber salçası • Yarım demet maydanoz • Tuz, karabiber Üzeri İçin: • 1 çay bardağı …
Devamını oku »