Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Puan ver

armaMalzemeler:

• 400 gram salamura yaprak
• 500 gram pirinç
1 demet maydanoz
• 5 adet soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
• 2-3 diş sarımsak
• Tuz, yenibahar, kuru nane
• Yarım demet taze nane
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp yoğurma kabına alın. Kıyılmış yeşillikleri, çok ince kıyılmış soğanları, salçaları, şekeri, zeytinyağını, kıyılmış sarımsakları, kavrulmuş fıstıkları, tuzu ve baharatı ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyin, karıştırın. İç malzemesi hazırdır. Salamura yaprakları kaynar suyun içinde 10 dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.

OKU ➤  Bebekler, peynirde ‘Sürmeli’ dedi, kemikleri güçlendi

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Puan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz