Avrupa’da orucun “açlık tedavisi” olarak tedavi sistemleri arasına girdiğini belirten Dr. Mustafa Yaşar, vücutta biriken toksinler ve serbest radikallerden oruçla arınıldığına işaret etti. Aynı zamanda Fitoterapist olan Dr. Yaşar, bu detoks sürecini desteklemek için adaçayı, ıhlamur, keten tohumu, çörek otu ve deve dikeni gibi bitkilerden yararlanılabileceğini açıkladı. Özellikle sabah 11.00 – 12.00 arası yarım saatlik uykunun safra sisteminin çalışmasına destek …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
Antioksidan zengini biberiye çayı ile sağlık ve keyif bir arada
Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, biberiye yaprağının hoş kokulu, içimi güzel şifalı bitki çayı hazırlamada kullandığını belirtiyor. Sezik, hem hazımsızlığı önlemek hem de antioksidan etki için günde 2 – 3 kupa biberiye çayı içmeyi öneriyor. Halk arasında biberiye yaprağına, şeklinden dolayı “kuşdili” isminin de verildiğini belirten Sezik, son yıllarda batı dillerindeki karşılığı “rozmarin”in de kullanılır olduğunu ifade …
Devamını oku »Tropicana’dan Yepyeni Bir Lezzet Daha
Türkiye’nin yerel meyve sularını sofralara taşıyan Tropicana, Akdeniz Bölgesi’nden toplanan portakal, limon, greyfurt ve mandalina ile yepyeni bir lezzet daha sunuyor. Tropicana Akdeniz Turunçgiller Nektarı, mükemmel tadı ve ferahlığı ile yaz mevsiminin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Türkiye’nin yöresel meyveleri ile doyumsuz lezzetler sunan dünyanın 1 numaralı meyve suyu markası Tropicana, ürün portföyünü zenginleştirmeyi sürdürüyor. Tropica’nın yeni lezzeti Akdeniz Turunçgiller …
Devamını oku »Ramazan Sofralarınızı Leziz Ve Pratik Yeni İglo Dana Köfte Çeşitleri İle Lezzetlendirin
Lezzetli gıdalar uzmanı İglo, güvenli ve nefis yeni “İglo Kırmızı Et Köfte Çeşitleri”ni sofralara getiriyor. İglo’nun İslami koşullara uygun olarak üretilen ve birinci kalite dana eti kullanılarak hazırlanan katkısız yeni köfte çeşitleri “Dana Steak Köfte”, “Dana Cızbız Köfte” ve ‘‘ Dana Kaşarlı Köfte’’ Türkiye’de üretiliyor. İglo’nun yüzde 100 dana etinden üretilen köfte çeşitlerinden biri olan “Dana Steak Köfte” özenle seçilen …
Devamını oku »Simit Sarayı’nda Dondurma Keyfi
Geniş ürün yelpazesiyle, birbirinden farklı ürünleri lezzet severlerle buluşturan Simit Sarayı, yazın bunaltıcı sıcağına karşı kendi ürettiği dondurma seçenekleriyle bu yaz da vazgeçilmez olacak. Sıcak bir güne ferah bir mola vermek isteyenler dondurmanın mükemmel tadını bu yaz Simit Sarayı’nda keşfedecekler. Ürün yelpazesine eklediği yeni lezzetleriyle menüsünü her gün geliştiren, benzersiz tatlarını ve yüksek kalite anlayışını lezzet tutkunlarıyla buluşturan, Türkiye …
Devamını oku »Ramazan Öncesi Tansiyonunuzu Kontrol Altına Alın
Dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığı ve beslenme hataları nedeniyle ne yazık ki hastanelerin acil servislerinin daha sık ziyaret edildiği Ramazan ayında hipertansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenleri Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları ve Romatoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Soy’dan öğrendik… •Oruç tutmaya kararlıysanız ve tansiyon problemi yaşıyorsanız mutlaka kapsamlı bir fizik muayene, kan basıncı ölçümü, …
Devamını oku »Geleceğin Şefleri Özyeğin Üniversitesi’nde Ustalarıyla Buluştu
Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; gastronomi ve mutfak sanatları alanına ilgi duyan öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla “Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, tema sınırlaması olmaksızın hazırlayıp süsledikleri “cupcake” leri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesine sundular. Seçilen cupcakelerin sahipleri, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Pastanesinde Le …
Devamını oku »Sağlıklı Ramazan Sofralarının Baş Tacı: Tavuk
Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte ‘Ramazan’da nasıl beslenmeliyiz’ sorusu gündemin en önemli başlıkları arasına giriyor. Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Ramazanda bireyin normal beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçiminde bazı değişiklikler oluşur. Öğün sayısı sahur ve iftar olmak üzere ikiye iner. Günlük gereksinimin beşte ikisini sahurda, beşte üçünü de iftarda almak gerekir” diyor. …
Devamını oku »Philips ile Sağlıklı Ramazan Sofraları
Philips’in yemek yeme ve pişirme alışkanlıkları araştırmasına göre, Ramazan ayında yemekler eş, dost, aile ve akrabalarla yeniyor. Sofraların en popüler yiyeceği pide olurken içecek olarak en çok çay tüketiliyor. Ramazan’da hayatı kolaylaştıran mutfak aletlerini ise Philips öneriyor. Philips’in Ramazan ayına özel araştırması, Türkiye’deki yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarını ortaya koyuyor. Araştırma, özellikle iftar ve sahur sofralarında önem verilen unsurlara ve …
Devamını oku »Ramazan’da Mide ve Bağırsak Problemleri Yaşamak İstemiyorsanız Şeftali ve İncir Tüketin
Ramazan’la birlikte değişen beslenme düzeni beraberinde mide ve bağırsak problemlerini getirebiliyor. Özellikle kabızlık Ramazan ayında görülen problemlerin başında geliyor. Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan şeftali ve incirin, içerdiği lif nedeniyle Ramazan ayında sıkça karşılaşılan kabızlık sorunu için alternatif olabileceğini dile getiren Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu ‘Her iki meyve de sindirimi hızlandırarak kolaylaştırır ve kabızlığı …
Devamını oku »