Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 24)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Gıdada Sahteciliğin Önüne Gıda Analizleriyle Geçiliyor

Gıda ürünlerinde sıklıkla bal, süt ve et ürünlerinde karşımıza çıkan sahte üretim insan sağlığını tehdit ediyor. Mevcut gıda analiz laboratuvarları, tüketicinin yüksek bir düzeyde korunmasını sağlamak açısından önemli bir role sahip. Anatolian Research Institute (ARİ) Gıda Laboratuvarı tüm gıdaların analizini yaparak insan sağlığına yatırım yapıyor. Gıda güvenliğinde; kimyasal bulaşanlar, veteriner ilaç kalıntıları, gıda katkılarının hatalı kullanımı, aldatıcı uygulamalar, alerjik maddeler …

Devamını oku »

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Akel Davul Fırın

Şık tasarımı ve kolay kullanımıyla lezzetten ödün vermeyenlerin tercihi olan Akel Davul Fırın, Ramazan sofralarına lezzet katıyor. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı börek, tatlı ve et yemeklerini 20 – 25 dakika gibi çok kısa bir sürede ve tam kıvamında pişiren Akel Davul Fırın’ın fiyatı 70 lira ile 120 lira arasında değişiyor. En güzel sofraların hazırlandığı Ramazan ayında lezzet düşkünlerinin …

Devamını oku »

Ramazan’da Diyetinizi Bozmak İstemiyorsanız Tam Tahıllı Ekmek Tüketin

Ramazan geldi çattı, her günün ziyafet mantığıyla hazırlandığı günler başlıyor. Sofraların bolluğuna dayanmak zaten yeterince zorken bir de diyet yapıyorsanız durum daha da zorlaşabilir. Sofranın bereketinin giderek arttığı Ramazan ayında diyet yapanların bu sofraların cazibesine nasıl dayanabileceğini Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Diyetime Ramazan’da da devam edeceğim diyorsanız… •Yaklaşık 15 saat aç kalacağınız ve öğün …

Devamını oku »

Türkiye’nin Birincisi ‘Yaz Güneşim’ Özsüt Menüsü’nde

Bu yıl beşincisi düzenlenen Benim Özsüt Pastam yarışmasının birincisi ‘Yaz Güneşim’ isimli pasta, Özsüt yaz menüsündeki yerini aldı. ‘Yaz Güneşim’, tüm Özsüt şubelerinde tatlı severlerin beğenisine sunuluyor. Evlerde gizli kalmış reçeteleri ortaya çıkartmak ve amatör pastacıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Benim Özsüt Pastam’ yarışması bu yıl 5’inci kez düzenlendi. Nisan ayında gerçekleştirilen finalin birincisi, ‘Yaz Güneşim’ isimli pastasıyla Hülya Kayalar …

Devamını oku »

Profilo, Lezzetli Ve Besleyici Tariflerle Ramazan’da Da Yanınızda!  

Profilo, dengeli beslenmenin daha da önem kazandığı Ramazan ayında, sorumlulukları biraz daha artan anneleri yalnız bırakmıyor. Ramazan ayının her günü için Profilo Küçük Ev Aletleri’yle kolayca hazırlanacak iftar yemeklerinin tarifleri, Profilo’nun Facebook sayfasında yayınlanacak. GurmeMax’tan RoboMix’e, El Blender Setinden hazneli miksere Profilo’nun birbirinden maharetli küçük ev aletleriyle hazırlanan yemeklerle iftar sofralarına afiyet ve bereket gelecek. “Anneliğin zor şartları varsa, annelerin …

Devamını oku »

SÜGAV Yemekte Denge Projesini En İyi Uygulayan 10 Öğretmen Ödülün Sahibi Oldu

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü Yemekte Denge Projesi 2013-2014 eğitim dönemini, projeyi en iyi uygulayan öğretmenlere verilen ödülle kapadı. Yemekte Denge Projesi kapsamında bu dönem toplam 10 ilde ilkokul çağındaki 1 milyon öğrenci ve velisine yeterli ve dengeli beslenme eğitimi verildi. Türkiye çapında İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, …

Devamını oku »

Ramazan’a Özel Düşük Kalorili Baklava, Frambuazlı Güllaç

Tatlı sektörünün 65 yıllık üreticisi Gaziantepli Seyidoğlu Helva Reçel, satın aldığı Sultanbacı markasıyla baklava üretimine başladı. Halihazırda İngiltere ABD gibi önemli pazarlara Sultanbacı markasıyla ürünlerini ihraç eden firma, 20’den fazla ülkeye Türk baklavasını da tattıracak. İstanbul Hadımköy’deki fabrikalarına baklava üretimi için 1 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Genel Müdür Mehmet Göksu, “Gaziantep’in geleneksel tatlılarını orijinal tarifleriyle üretiyoruz. Ramazan ayıyla birlikte …

Devamını oku »

Karadeniz Lezzetleriyle İftar Şöleni İzhar’da

İzhar Karadeniz Restaurant’ları, Karadeniz’in eşsiz lezzetlerinin yer aldığı iftar menüsüyle unutulmaz bir Ramazan şöleni yaşatıyor. Ramazan sofralarını Karadeniz lezzetleriyle taçlandırmak isteyenler İzhar’da buluşuyor. Karadeniz’in eşsiz tatlarını İstanbul’a taşıyan İzhar Karadeniz Restaurant’ları, Ramazan’da misafirlerine unutulmaz bir iftar ziyafeti sunuyor. İzhar’ın muhteşem lezzetlerinden oluşan Ramazan menüsünde; iftariyelikler, çorbalar ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra Karadeniz’e özgü karalahana sarması, Karadeniz pidesi, Çayeli fasulyesi ve …

Devamını oku »

Yeni Mini Nogger Choco Sandviç 8’li Paketiyle Yaza Hazır

Algida, bisküvi ve dondurmanın mükemmel kombinasyonuyla hazırladığı Nogger lezzetini ikiye katladı. Kakaolu bisküvi ve çikolata parçacıklı vanilyalı dondurma ile ferahlatan atıştırmalık Nogger ailesine yeni bir ürün daha ekleyen Algida, bu nefis lezzet kombinasyonunu, 8 mini ürünün bir arada olduğu paketler halinde sunuyor. 8’li paketlerdeki Mini Nogger Choco Sandviç, paylaşmayı seven Nogger tutkunları için Temmuz ayından itibaren Algida dolaplarında. Türkiye’nin dondurmacısı …

Devamını oku »

Ramazan’daki Tatlı İhtiyacınızı Sütlü Tatlılar İle Giderin

Tatlı, Ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi.  Ancak uzmanlar uyarıyor;  Haziran-Temmuz ayı gibi yılın en sıcak ve günlerin en uzun olduğu döneme gelen bu Ramazan ayında, ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Ramazan ile birlikte beslenme şeklimizde büyük değişiklikler meydana geliyor. Yemek saatlerinde olduğu kadar, yediğimiz yemeklerin çeşitliliği de artıyor. 16-17 saati bulan açlık ve susuzluk ile sofralar daha zengin tutuluyor, …

Devamını oku »