Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Dana Kaburga

by Yemek Zevki Editör
29 Haziran 2015
in Et Yemekleri, İftar Yemekleri
483 10
0
Dana Kaburga
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

et1

Malzemeler:
> 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde)
> 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi
> Tuz, karabiber
Soğan Kızartması İçin:
> 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ
Patates Püresi İçin:
> 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı > Tuz
Kaburga Marmeladı İçin:
> 100 gram kaburga eti (Haşlama etinden ayıklanmış)
> 1 adet arpacık soğan > 1 diş sarımsak > 1 tatlı kaşığı tereyağı
> 1 adet acı biber turşusu > 3 dal maydanoz > 4-5 dal frenk soğanı

Hazırlanışı: Kaburgaları dört eşit porsiyona ayırın ve iyice ısıtılmış tavada mühürleyin. Daha sonra tuz ve karabiberi serpin. Suyunu ekleyin. Alüminyum folyoya sarıp kısık ateşte 2 saat boyunca pişirin. Pişirdiğiniz tavanın içinden kaburganın parçalanmış kısımlarını alıp marmelat yapımında kullanmak üzere elinizle didikleyin. Tereyağını eritip kıyılmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Didiklediğiniz eti, acı biber turşusunu, kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bu karışımdan 10’ar gramlık toplar elde edip paneledikten sonra kızgın yağda kızartın. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye aktarıp haşlayın. Suyunu süzüp tereyağı, krema, tuz ve karabiberle tatlandırın. Püre haline getirin. İsteğe göre patates püresini servise sunmadan önce ısıtırken çok az trüf mantarı yağı ile tatlandırabilirsiniz. Dilimlenmiş soğanları soda ve un karışımına buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kaburgayı, sotelenmiş edamame fasulyesi ve közlenmiş kapya biber ile servis edebilirsiniz.

 

Tags: dünya mutfaklarıEt Yemeklerisoslar
Previous Post

Çocuklara Balı Sevdiren Bal, Anavarza Pepee Krem Bal

Next Post

Pınar’dan Anneler Gününe Özel Lezzet

Yemek Zevki Editör

Next Post

Pınar’dan Anneler Gününe Özel Lezzet

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki