Çikolatalı Pasta Malzemeler:
Pandispanya İçin:
> 5 adet yumurta
> 1 su bardağı toz şeker
>1,5 su bardağı un
> 1 paket kabartma tozu
> 1 tatlı kaşığı kakao
Çikolatalı Krema İçin:
> 2 adet yumurtanın beyazı
> 160 gram bitter çikolata
> 250 ml. krema
Üzeri İçin:
> Pudra şekeri ve şeker hamurundan kalple
Hazırlanışı:
Pandispanyası için; Yumurta akları ile şekeri mikserde tamamen kabarıp köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve kakao eleyerek 3 seferde yavaş yavaş karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste yavaşça karıştırarak birbirine yedirin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 20 ve 16 cm’lik iki ayrı kelepçeli kalıpların içine paylaştırın. 160 dereceye ayarlı fırında, 30- 40 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kreması için; Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyince ocaktan alın. Ilınınca çırpılmış 2 yumurtanın sarısını ilave ederek hızlıca karıştırın. Diğer tarafta yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuzla mikserin yüksek hızında çırparak köpük hale getirin. Kaseyi ters çevirdiğinizde çırpmış olduğunuz yumurta beyazlarının akmayacak kıvamda olmalı. Bu karışıma spatula yardımıyla çikolata sosunu yavaş yavaş ekleyin ve birbirine tamamen yedirin. Karışımı buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Bu arada kremayı çukur cam bir kasenin içinde mikser yardımı ile iyice kabarıp sertleşinceye kadar çırpın. Kalıptan çıkardığınız her iki pandispanyaları enine 3 eşit parçaya bölün. Pandispanyaların üzerlerine önce çikolatalı kremadan daha sonra çırpılmış kremadan ince birer kat sürerek pastanın katlarını oluşturun. Büyük kek altta küçük kek üstte olacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine önce pudra şekeri serpin sonra da şeker hamurundan elde ettiğiniz kalplerle dekoratif bir şekilde süsleyin.