Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tarifi
Çikolatalı Orman Meyveli Pasta İçin Malzemeler:
Pandispanya İçin:
136 gram un
162 gram şeker
30 gram mısır nişastası
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı kaynar su
Kreması İçin:
500 gram süt
150 gram toz şeker
25 gram tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı
50 gram mısır nişastası
10 gram vanilya
100 gram bitter kuvertür
Ganaj İçin:
200 ml. krema
200 gram bitter
Dış Meyvesi İçin:
Karadut, böğürtlen, frambuaz
Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Hazırlanışı:
Pandispanya için; Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazları tek başına 10 dakika süreyle çırpın (mikserin ucunu çevirdiğinizde akmayacak kıvamda olacak). Yumurta sarılarını şeker ve sıcak suyla beyaza yakın sarı olacak şekilde çırpın. Daha sonra yumurta beyazlarının üzerine yumurta sarısını ekleyin ve spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırın. En son un ve nişasta eleyerek yumurta karışımına katın ve yine spatula ile alttan yukarı doğru karıştırın. 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika süreyle pişirin. Ganaj için; Kremayı bir tencereye alın. Yanlarından kabarcıklar çıkana kadar ısıtın ve içine çikolata ekleyin. Altı kapalı şekilde çikolatalar eriyene kadar karıştırın. 1-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Kreması için; Tüm kuru malzemeleri pişirerek tencereye alın ve karıştırın. Üzerine süt ilave edilip ocağa almadan önce yeniden tel çırpıcı ile çırpın, homojen bir kıvam aldığında ocağa alarak orta ateşte aynı yönde karıştırarak pişirin. Kabarcıklar çıkmaya başladığı anda yumurta sarısını (çırpılmış şekilde) tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip, çikolatalar eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
En son işlemde ise; pişen ve dinlenen pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Her katı biraz süt ile ıslayıp hazırlamış olduğunuz iç dolgu kreması ile doldurarak katları çıkın. Üzerini karadut, böğürtlen, frambuaz ile süsleyin.