Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Frambuazlı Milföy

Frambuazlı Milföy

frambuazli-milfoy

Frambuazlı Milföy Tarifi

Frambuazlı Milföy İçin Malzemeler:
4 adet milföy hamuru
300 gram şeker
170 gram mısır nişastası
1 litre süt
50 gram tereyağı
6 adet yumurtanın sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
100 gram frambuaz
Pudra şekeri

Frambuazlı Milföy Hazırlanışı:
Milföyleri iki tepsi arasında (yağlı kağıt ile beraber) 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika süreyle pişirin. Pişen ve soğuyan milföyleri geniş yüzeyli bir bıçak yardımı ile 3 kata ayırın. İç Dolgusu İçin: Şeker, nişasta, süt karışımını
pişirmeye başlayın. Kıvam almaya başladığında tereyağı, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 5-6 dakika daha pişirin. Ilımaya bırakın. Ilıdıktan sonra frambuazı katın ve ezmeden karıştırın. Katlarına ayrılmış
milföylerin aralarına iç dolgu sürün. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir