Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Bezeli Cookies Pasta

Bezeli Cookies Pasta

bezeli-pasta

Bezeli Cookies Pasta Tarifi

Bezeli Cookies Pasta İçin Malzemeler:

Cookies İçin:

150 gram margarin
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
4 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri Kreması İçin:

Kremşanti
Pastacı kreması

Süslemek İçin:
Beze

Pastacı Kreması İçin:
500 ml. süt
75 gram toz şeker
5 adet yumurta sarısı
50 gram nişasta
25 gram tereyağı

Beze İçin:
3 adet yumurtanın akı (oda ısısında)
1 su bardağı şeker (aynı ölçüde pudra şekeri de kullanılabilir)
Bir tutam tuz

Bezeli Cookies Pasta Hazırlanışı:
Margarini yoğurun, pudra şekerini ekleyin. Unu havuz şeklinde açın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Tepsiye pasta çemberinin içerisinde hazırladığınız hamuru yayın. 10 dakika süreyle hamuru dinlendirin. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kremşanti ve pastacı kremasını kap içerisinde karıştırıp sıkma torbasına doldurun. Hazırladığınız cookiesin üzerine kremayı sıkıp, bezeleri yerleştirin.

Pastacı kreması için;

Sütü tencereye alın içine şekerin yarısını ilave ederek karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Yumurta sarılarını şekerin kalan yarısı ile çırpın, nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Nişasta eklediğiniz yumurta sarıları pürüzsüz bir hal alınca ısıttığınız sütten ılıştırarak (temperleyerek) içine ilave edin. Tüm karışımı tencereye alın, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı alınca ocaktan alın ve tereyağını ilave edin. Düşük devirde çırparak kremayı
soğutun.

Beze için;

Derin bir kaba yumurta akını koyup, bir tutam tuz ekleyip, mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Mikseri hiç durdurmadan şekeri azar azar ilave edin ve 10 dakika kadar çırpmaya devam edin (Koyu kıvamda ve parlak renkte olacak, parmağınızın arasına aldığınızda pütürlük yok ise olmuş demektir). Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıttığınız ve 100 dereceye ayarladığınız fırında 60 dakika kadar pişirin.

 

OKU ➤  Panforte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir