Beşamelli ve Tavuklu Fırın Güveç Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs eti
2 dal pırasa
1 ince dilim bal kabağı
7-8 adet Brüksel lahanası
1 kase mantar
1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde)
1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde)
1 adet orta boy kereviz
1 dal kereviz sapı ve yaprakları
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, taze çekilmiş karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
1 su bardağı mısır unu
3 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Beşamelli ve Tavuklu Fırın Güveç Hazırlanışı:
Beşamel sosu için; Sütü bir kaba alın, içine mısır ununu ekleyip karıştırın.
3 bardak suyu ayrı bir yerde kaynatın. Su kaynayınca sütlü mısır ununu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alın, 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynirini ekleyin. Hızlıca karıştırın, beşamel sosunuz hazırdır.
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Tavuk etlerini de aynı şekilde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp tavuk etlerini 7-8 dakika kavurun.
Sırasıyla pırasayı ve kereviz saplarını ekleyip birkaç kez çevirin. Kalan sebzeleri de ilave edin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.
Sebzeli karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden hazırladığınız mısır unlu beşamel sosu da dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.